Τα Huawei FreeBuds Pro 2 παίρνουν τη σκυτάλη από τον άξιο προκάτοχό τους, επιθυμώντας να συνεχίσουν την παράδοση στον ποιοτικό ήχο και πρακτικό σχεδιασμό που συνδυάζει η Huawei στα ακουστικά της.

Με το πρώτο μοντέλο της σειράς να έχει αφήσει πολύ θετική εντύπωση στο κοινό, τα Huawei FreeBuds Pro 2 έχουν δύσκολο έργο μπροστά τους όμως η έμπειρη Huawei φαίνεται να… κρύβει άσο στο μανίκι της, έχοντας προχωρήσει σε διάφορες βελτιώσεις στηριζόμενη σε έναν ήδη στιβαρό κορμό.

Είχαμε τα ακουστικά στα χέρια (και στα αυτιά) μας για λίγο καιρό προκειμένου να τα δοκιμάσουμε και να μεταφέρουμε την εμπειρία και γνώμη μας για αυτά, αποτυπώνοντας τις σκέψεις μας στο κείμενο που ακολουθεί.

Η Huawei πιστεύει πολύ στο «αφού δουλεύει, μην το αλλάζεις», μιας και το γενικό design ακουστικών και θήκης δεν έχει αλλάξει πολύ. Για αρχή, η θήκη. Διατηρεί σχήμα οβάλ με λίγο πιο στρογγυλεμένες γωνίες συγκριτικά με του πρώτου μοντέλου, έχοντας και μικρότερες διαστάσεις – πλέον, έχει μέγεθος 6.8x2.5x4.8cm και βάρος περίπου 52 γραμμάρια (χωρίς τα ακουστικά μέσα της). Είναι μικροσκοπική και χωράει άνετα ακόμη και σε τσέπη πουκάμισου, ενώ το στρογγυλεμένο σχήμα της κάνει εύκολη τη χρήση με ένα χέρι όσο το άλλο είναι απασχολημένο με τα ακουστικά.

 

Τα οποία ακουστικά, έχουν αλλάξει ελαφρώς σε σχεδιασμό. Οι διαστάσεις τους πλέον φτάνουν τα 29.1x21.8x23.7mm και το βάρος τους περίπου τα 6.2 γραμμάρια ανά ακουστικό – δηλαδή λίγο μικρότερα από τα αρχικά. Η μεγάλη διαφορά όμως έρχεται στην όψη, αφού η στήλη πάνω στην οποία βρίσκεται το ακουστικό είναι αρκετά κοντή και η εξωτερική πλευρά της επίπεδη για να κάνει εύκολη τη χρήση με κινήσεις των δαχτύλων επάνω στην επιφάνεια.

Από τη μέσα μεριά, τα ακουστικά υιοθετούν σχεδιασμό in-ear με άκρες σιλικόνης που μπαίνουν στο εσωτερικό του αυτιού, από τις οποίες υπάρχουν τρία ζευγάρια διαφορετικών μεγεθών μέσα στο κουτί. Επιπλέον, στο κουτί θα βρούμε και ένα καλώδιο USB-C για τη φόρτιση της θήκης.

Το επάνω μέρος του ακουστικού έχει μια μαύρη κηλίδα, κρύβοντας έναν αισθητήρα εγγύτητας για να ανιχνεύουν πότε βρίσκονται στο αυτί και πότε όχι. Έχουν επίσης μια μικρή οπή λίγο παραδίπλα από τη βασική έξοδο ήχου, για να αντιλαμβάνονται τον ήχο του περιβάλλοντος, ενώ η ασημένια κάτω άκρη της στήλης φιλοξενεί μικρόφωνα σε κάθε ακουστικό. 

Η θήκη είναι αρκετά λιτή στο σχεδιασμό της, με πεντακάθαρη μπροστινή όψη, έναν χρωματιστό μεντεσέ στο πίσω μέρος όπου βρίσκεται και το λογότυπο της Huawei, ενώ κάτω βρίσκεται η θύρα USB-C για φόρτιση της θήκης και δίπλα της η λυχνία LED που ανάβει όταν π.χ. φορτίζει για να δείξει την κατάσταση. 

Διαβάστε ολόκληρο το review