Η νέα σειρά smartphones της Huawei, P40, είναι η «πολυπληθέστερη» που έχει ανακοινώσει η Κινέζικη εταιρεία από τη σύλληψη της, περίπου οκτώ χρόνια πριν με το Ascend P1.

To Ascend P7 που παρουσιάστηκε τον Μάϊο του 2014 και διατέθηκε ένα μήνα μετά ήταν το τελευταίο κινητό με το όνομα «Ascend» και ένα χρόνο μετά (2015), η Huawei ανακοίνωσε την P8-series, την οποία αποτελούσαν τρία μοντέλα, τα P8 Lite, P8 και P8 Max. Τα επόμενα δύο χρονιά (2016 και 2017) ανακοινώθηκαν οι P9-series και P10-series, και πριν από δύο χρόνια (2018) η σειρά P20. 

Πέρυσι, τα P30 Lite, P30 και P30 Pro ήταν τα τελευταία κινητά «P-series» που διέθεταν της εφαρμογές και της υπηρεσίες της Google, και φέτος, η δημοφιλής Κινέζικη εταιρεία, χωρίς την επίσημη υποστήριξη της Google εξαιτίας των Αμερικανικών περιορισμών και απαγορεύσεων, παρουσίασε τη σειρά P40, που τουλάχιστον στην Ευρωπαϊκή αγορά, αποτελείται από πέντε μοντέλα συνολικά, τα P40 Lite E, P40 Lite, P40, P40 Pro και P40 Pro+. 


Το P40 Lite E είναι η οικονομικότερη επιλογή και διαθέτει νεανική εμφάνιση χάρη στο εντυπωσιακό φινίρισμα που στην έκδοση Aurora Blue συνδυάζει το μπλε με το πράσινο χρώμα. Η συσκευή διαθέτει αρκετά πλούσιο εξοπλισμό, με οκταπύρηνο επεξεργαστή, μπόλικη μνήμη και αποθηκευτικό χώρο, «τριπλή» κύρια κάμερα και μεγάλη μπαταρία. Το κόστος του είναι €179 και στη χώρα μας και προσφέρεται σε «πακέτο» με το fitness tracker Huawei Band 3e, οπότε και η προσφορά της Κινέζικης εταιρείας θα ενδιαφέρει αρκετούς χρήστες που αναζητούν μία συσκευή με κόστος μικρότερο του ψυχολογικού ορίου των €200.

Διαβάστε ολόκληρο το review

  • Like 1