Αρκετός χρόνος πέρασε για να δούμε τον πραγματικό αντικαταστάτη του Watch 2 της Huawei.

Το Huawei Watch 3 Pro είναι το κορυφαίο από τα δύο νέα μοντέλα που παρουσίασε η εταιρεία και το πρώτο με το λειτουργικό HarmonyOS. Υπόσχεται έξυπνες λειτουργίες πέρα από τα συνηθισμένα «συστατικά» ενός Huawei smartwatch, δηλαδή ποιότητα κατασκευής, αυτονομία και υποστήριξη αθλητικών δραστηριοτήτων.

Πόσο καλά καταφέρνει να σταθεί ως έξυπνο ρολόι και πόσο επιτυχημένη είναι η μετάβαση σε HarmonyOS; Υπάρχουν διάφορα που ξεχωρίζουν εδώ -κι όχι για τον ίδιο λόγο- οπότε ας τα δούμε λίγο πιο αναλυτικά.

Επιβλητικό και «καθαρό», το Huawei Watch 3 Pro κεντρίζει το ενδιαφέρον αρχικά λόγω μεγέθους. Η κάσα του είναι μεγέθους 48mm, αρκετά μεγάλη για smartwatch κι αντίστοιχα δείχνει καλύτερα σε μεγάλο καρπό μιας και άτομα με πιο λεπτά χέρια ίσως δεν το βολευτούν. Οι διαστάσεις του ρολογιού συνολικά είναι 48x49.6mm (ελαφρώς μεγαλύτερο πάνω και κάτω λόγω των κουμπωμάτων για το λουράκι) με βάθος στα 14mm. Χωρίς να συνυπολογίζεται το λουράκι, το βάρος ανέρχεται στα 63 γραμμάρια, κάτι αναμενόμενο δεδομένων των υλικών και του μεγέθους. Η διαφορά πάντως από τον προκάτοχό του στο συγκεκριμένο κομμάτι, σίγουρα δεν περνά απαρατήρητη κάτι που πρέπει να έχετε υπόψη σας.

Κατασκευασμένη από ανοξείδωτο ατσάλι και κεραμικό στην κάτω πλευρά, το ρολόι έχει στιβαρή κατασκευή και από την πρώτη στιγμή δίνει μια premium αίσθηση. Επιπλέον, το κεραμικό κομμάτι που αγγίζει το δέρμα είναι υποαλλεργικό και ταυτόχρονα πολύ ανθεκτικό μιας και πέραν αυτών, το γυαλί που καλύπτει τον αισθητήρα είναι κατασκευασμένο από ζαφείρι. Αυτό που θα παρατηρήσει κάποιος στην πλάτη είναι η απουσία μεταλλικών επαφών φόρτισης, μιας και πλέον το ρολόι φορτίζει ασύρματα μέσω ενός κοινό Qi φορτιστή. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αντίστροφη ασύρματη φόρτιση που προσφέρουν μερικά κορυφαία smartphones, όμως η εμπειρία στην περίπτωση αυτή είναι προβληματική εξαιτίας των αργών χρόνων.

Διαβάστε ολόκληρο το review

 

  • Like 2