Μια αναβάθμιση που δύσκολα βλέπει κανείς με το μάτι, όμως εύκολα αναγνωρίζει όταν πιάσει το κινητό στα χέρια του.

Αυτή είναι η σύντομη περιγραφή του iPhone 13 Pro, του φετινού “pro” smartphone της Apple που προσθέτει διάφορες λειτουργίες σε πολλαπλά σημεία, προσφέροντας βελτιώσεις σε σημεία-κλειδιά όπως η οθόνη και η κάμερα. Πέραν των αλλαγών στο εσωτερικό του, δεν διαφέρει πολύ από τα περυσινά μοντέλα κι αν σταθούμε στην εμφάνιση, τότε χάνουμε τη μεγάλη εικόνα.

Ενδεχομένως, στο άκουσμα του αριθμού «13» να περιμένει κάποιος μια θεμελιώδη αναβάθμιση, την οποία δε θα βρει στα φετινά μοντέλα – χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν είναι αξιόλογα ή δεν μπορούν να σταθούν στα πόδια τους έξω από τις συγκρίσεις με διαφορετικά μοντέλα. Έχοντας τα παραπάνω κατά νου, ας δούμε από πιο κοντά το iPhone 13 Pro.

Εξωτερικά, το iPhone 13 Pro υιοθετεί το ίδιο design με το iPhone 12 Pro, που με τη σειρά του εμπνεύστηκε από το iPhone 5. Το πλαίσιό του είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλι και αντί για κυρτό είναι επίπεδο, πράγμα που το κάνει να φαίνεται πιο παχύ από όσο πραγματικά είναι. Οι διαστάσεις του αγγίζουν τα 146.7mm (ύψος), 71.5mm (πλάτος) και 7.65mm (πάχος) -πρακτικά ίδιο με το iPhone 12 Pro- ενώ το βάρος του είναι λίγο μεγαλύτερο αγγίζοντας τα 204 γραμμάρια έναντι 184 του περυσινού μοντέλου. Η πλάτη είναι γυάλινη και ματ, οπότε παρά το υλικό δε γυαλίζει πολύ όμως ταυτόχρονα δείχνει premium, προσεγμένη και πάνω απ’ όλα ανθεκτική – δύσκολα μαζεύει σημάδια από απλή χρήση (π.χ. ακουμπώντας το κινητό «γυμνό» σε ένα τραπέζι) ωστόσο πάντοτε προτείνεται μια θήκη γιατί είναι βέβαιο πως έστω ελαφριά σημάδια θα εμφανιστούν σε βάθος χρόνου. Φέρει επίσης πιστοποίηση IP68, οπότε είναι ανθεκτικό ενάντια σε νερό και σκόνη.

Διαβάστε ολόκληρο το review