Τα ThinkPad αποτελούν εδώ και δεκαετίες μία από τις δημοφιλέστερες σειρές επαγγελματικών φορητών υπολογιστών.

Από την εποχή που κατασκευάζονταν από την άλλοτε κραταιά IBM μέχρι σήμερα που έχουν περάσει στον έλεγχο της Lenovo, συνθέτουν ένα εκ των πλέον αναγνωρίσιμων brands που προτιμούν οι επαγγελματίες και τα τμήματα IT ανά τον κόσμο. Το δε X1 Yoga είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες υλοποιήσεις της σειράς ThinkPad, αφού χάρη στα χαρακτηριστικά του, είναι σε θέση να προσφέρει μία "360-degree" εμπειρία στον απαιτητικό, σύγχρονο businessman.

Η 4η γενιά του ThinkPad X1 Yoga ή αν προτιμάτε η έκδοση του 2019, είναι και η τελευταία –χρονικά- που δόθηκε στην κυκλοφορία. Με αρκετές διαφοροποιήσεις από την αμέσως προηγούμενη, ορισμένες αξιόλογες προσθήκες αλλά και “χτυπητές” απουσίες, αποτελεί πρόταση που όπως εύκολα θα υπέθετε κανείς δεν περνά απαρατήρητη. Το ερώτημα όμως είναι πόσο καλά τα καταφέρνει το X1 Yoga στον ρόλο του και αν αξίζει η αγορά του σε σχέση με κάποια άλλη ανταγωνιστική λύση (βλ. Dell Latitude 7400, HP EliteBook x360, Lenovo ThinkPad X1 Carbon).

Πριν ασχοληθούμε όμως με το laptop που έφτασε στα χέρια μας, καλό θα ήταν να ρίξουμε σε πρώτη φάση μια ματιά στα βασικά χαρακτηριστικά των διαθέσιμων εκδόσεων του ThinkPad X1 Yoga 2019 –οι οποίες δεν είναι και λίγες- έτσι ώστε να έχετε πλήρη εικόνα των όσων έχει να προσφέρει στο σύνολό της η σειρά. 

Από πλευράς επεξεργαστή κατ’ αρχάς θα πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι ο φορητός υπολογιστής έρχεται με Intel Core i5 και Core i7 8ης και 10ης γενιάς. Δε χρειάζεται και πολλή σκέψη για να καταλάβει κανείς ότι τα επιπλέον χρήματα που θα δαπανήσει για ένα μοντέλο με επεξεργαστή 10ης γενιάς (η τελευταία σειρά που έχει λανσάρει η Intel) θα του προσφέρουν ανώτερες επιδόσεις. Οι 10ης γενιάς επεξεργαστές είναι ταχύτεροι, χρησιμοποιούν αποτελεσματικότερα το Turbo Boost ενώ υποστηρίζουν και ταχύτερη RAM (2666 MHz έναντι 2400 MHz). Γενικότερα είναι περισσότερο “future-proof” ως λύσεις.

Διαβάστε ολόκληρο το review