Η Logitech κάνει δυναμική εισαγωγή στην υποκατηγορία των premium webcams με την MX Brio 4K.

Η αλήθεια είναι πως το οικοσύστημα των MX συσκευών της εταιρείας ήταν γνωστό ως τώρα για τα εξαιρετικά ποντίκια και τα πληκτρολόγιά του και δεν μας είχε συνηθίσει σε καμία περίπτωση σε webcams, όμως για όλα υπάρχει μία πρώτη φορά. Με ολοένα και περισσότερο κόσμο να εργάζεται από το σπίτι ή τέλος πάντων απομακρυσμένα τα τελευταία χρόνια, οι webcams είναι μία από τις κατηγορίες που ωφελήθηκαν σημαντικά.

Σε πρώτη φάση η αγορά γέμισε με προσιτές οικονομικά προτάσεις, όμως δεν άργησαν να κάνουν την εμφάνισή τους και οι ακριβότερες που με τα ξεκάθαρα ανώτερα τεχνικά τους χαρακτηριστικά, απευθύνονται σε ένα κοινό που δίνει έμφαση στην εικόνα (του), είτε για σενάργια απομακρυσμένης εργασίας, είτε για ανάγκες streaming, όπου ο χρήστης και στις δύο περιπτώσεις δίνει μεγάλη έμφαση στην ποιότητα της εικόνας. Η MX Brio 4K λοιπόν έρχεται να κοιτάξει στα μάτια λύσεις όπως η HyperX Vision S και η Razer Kiyo Pro Ultra. Τι έχει όμως να προσφέρει;

image.png.fc0b11c143f746a910fa96e6e3d03f81.png

Από πλευράς design, η MX Brio 4K δίνει έμφαση στην ανθεκτικότητα και τη λειτουργικότητα αποφεύγοντας τις υπερβολές. Επί της ουσίας πρόκειται για ένα ορθογώνιο διαστάσεων 98 x 44 x 36 χιλ. στο μέσον του οποίου ξεχωρίζει ο φακός. Το σώμα είναι κατασκευασμένο κυρίως από αλουμίνιο με χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα (κάτι που φαίνεται και από το βάρος το οποίο είναι στα 137 γραμμάρια) και λέμε κυρίως διότι στο η πλάτη του, γύρω από τη θύρα USB Type-C, μέσω της οποίας γίνεται και η σύνδεση με υπολογιστή, είναι από πλαστικό. Γενικώς η όλη κατασκευή είναι αρκετά στιβαρή και αποπνέει τον premium αέρα που θα περίμενε κάποιος από μία webcam της εν λόγω κατηγορίας και τιμής (229€).

Διαβάστε ολόκληρο το review