Μπαίνουμε στο ψητό απευθείας, ενδεχομένως η Lumix DC-GX800K της Panasonic να είναι η μικρότερων διαστάσεων και κομψότερη ψηφιακή φωτογραφική μηχανή micro four thirds που “έχω δουλέψει” προσωπικά. Εντάξει, από άποψη μεγέθους υπάρχει και η σειρά GM, που είναι “μινιατούρες”, ωστόσο αυτή η σειρά υπολείπεται σε χαρακτηριστικά και δυνατότητες.

Η σειρά GX έχω την εντύπωση ότι είναι εκείνη που προσφέρει την απαραίτητη ισορροπία ανάμεσα στην φορητότητα, στην ποιότητα κατασκευής, στα χαρακτηριστικά και στο κόστος. Από τη πρώτη επαφή με την Lumix DC-GX800K, σου δίνει την αίσθηση ότι εφόσον επενδύσεις χρήμα και χρόνο πάνω της μπορείς να έχεις μία εξελίξιμη σχέση που θα σε αποζημιώσει καθώς περνάει ο καιρός.

 

Δεν είναι λίγα τα χρήματα που θα χρειαστεί να επενδύσεις για να την αποκτήσεις βεβαίως, ενώ ενδεχομένως να κριθεί απαραίτητο και να επενδύσεις και άλλα τόσα για την αγορά ενός δεύτερου ή και τρίτου φακού (καθώς και μίας δεύτερης μπαταρίας) καθώς εξελίσσεται η σχέση σου μαζί της. Χρόνο θα χρειαστεί να επενδύσεις επίσης, ειδικά αν είσαι "beginner" για να μάθεις τα κόλπα της, τα πλεονεκτήματα της και για να μάθεις να αποφεύγεις “όσα την εκθέτουν”. Αν παρόλα αυτά έχεις κάποιες γνώσεις, τότε θα διαπιστώσεις ότι είναι απλή στη χρήση και πως "συγχωρεί".

 


 


O φακός που συμπεριλαμβάνεται στη συσκευασία δεν είναι και ότι καλύτερο (δεν εννοώ ποιοτικά, αλλά βάσει όσων μπορείτε να κάνετε μαζί του) όμως με το συγκεκριμένο πακέτο θα είσαι σε θέση να βάλεις στέρεες βάσεις. Όπως συμβαίνει μάλιστα με όλες τις τελευταίας ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές της Panasonic, προσφέρει δυνατότητα λήψης βίντεο σε ανάλυση 4K καθώς και λειτουργία 4K Photo κάτι που αναμφισβήτητα είναι ένα future-proof στοιχείο, που αξίζει να λάβεις υπόψη σου. Επιπλέον, διαθέτει οθόνη flip-up που διευκολύνει πολύ (ειδικά για selfies) αλλά δυστυχώς από την κάμερα απουσιάζει το οφθαλμοσκόπιο – ενώ δεν υπάρχει και πρόβλεψη για να προσθέσεις.

 

Link.png Site: http://www.insomnia.gr/review/_/gadgetsvarious/panasonic-lumix-dc-gx800k-review-r921[/url]'] Panasonic Lumix DC-GX800K Review