Η Sony κυκλοφόρησε το PlayStation 5 και έκανε πλέον επίσημα το βήμα προς την νέα γενιά.

Επτά χρόνια μετά την κυκλοφορία του PlayStation 4, ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε σε μια νέα εποχή για το gaming με τη Sony να επιχειρεί βελτιώσεις σε πολλαπλούς τομείς.

Με τη νέα κονσόλα, η εταιρεία υπόσχεται όχι μόνο εξαιρετικές επιδόσεις αλλά και ολοκαίνουριες εμπειρίες, στρατολογώντας τη βοήθεια του ανασχεδιασμένου χειριστηρίου DualSense και όχι μόνο. Αξιοποιώντας την εμπειρία της σε ταινίες και ήχο, η Sony προσπαθεί να προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πακέτο που θα ικανοποιεί τον παίκτη σε πολλαπλά επίπεδα, με σκοπό να τον βάλει «μέσα» στο παιχνίδι. Από την άλλη, σε πιο «συμβατικό» επίπεδο, βελτιώσεις όπως δραματικά ταχύτερη φόρτωση παιχνιδιών και νέες τεχνολογίες όπως ray tracing είναι μέρος του πακέτου.

Καθώς η κονσόλα κυκλοφορεί σε δύο εκδόσεις – με και χωρίς blu-ray drive – οι οποίες δεν διαφέρουν σε κάτι άλλο, θα επικεντρωθούμε στην έκδοση με blu-ray drive την οποία και παραλάβαμε.

Ξεκινώντας από τα βασικά, μιλάμε για μια κονσόλα που τραβάει τα βλέμματα. Το design της είναι φουτουριστικό, όπως και του PS4, με καμπύλες και γωνίες σε όλα τα μήκη και πλάτη. Το λευκό κυριαρχεί στα εξωτερικά πλαστικά, και στη μέση βρίσκεται το γυαλιστερό μαύρο μέρος τής κονσόλας, το περίγραμμα του οποίου φωτίζεται κομψά με LED όταν βρίσκεται σε λειτουργία ή Rest Mode. Οι διαστάσεις του είναι 39 x 10.4 x 26cm (Υ x Π x Β), κάτι που το καθιστά ως τη μεγαλύτερη κονσόλα που έχει κυκλοφορήσει, και το βάρος της ανέρχεται στα 4.5 κιλά.

Στο γυαλιστερό μέρος βρίσκεται μια θύρα USB-C και άλλη μια USB 3.0 Type-A για ευελιξία. Για παράδειγμα, με καλώδιο USB-C σε USB-C να φορτίζεται το χειριστήριο και δίπλα να συνδεθεί κάτι άλλο, όπως το USB stick ενός ασύρματου headset. Στην πίσω όψη, βρίσκονται άλλες δύο θύρες USB 3.0, μια θύρα HDMI 2.1, μια θύρα Ethernet και η είσοδος για το καλώδιο τροφοδοσίας. Το καλώδιο αυτό καταλήγει απευθείας σε πρίζα και δεν υπάρχει κάποιο «τούβλο» τροφοδοσίας, για όποιον ανησυχεί, καθώς το τροφοδοτικό βρίσκεται εξ ολοκλήρου μέσα στην κονσόλα. Τέλος, επιστρέφοντας στην μπροστινή όψη, για τους κατόχους της κονσόλας με disc drive υπάρχει το πλήκτρο ενεργοποίησης της κονσόλας και το πλήκτρο εξαγωγής δίσκου, με το δεύτερο να απουσιάζει (προφανώς) από την Digital Edition. Κατά τα άλλα, ο σχεδιασμός και οι θύρες παραμένει ίδια μεταξύ των δύο, πέραν του πιο κομψού «κοψίματος» σε αμφότερες πλευρές της κονσόλας όταν μιλάμε για τη Digital Edition, καθώς το blu-ray drive επεμβαίνει στις τέλειες καμπύλες της.

Διαβάστε ολόκληρο το review

 

  • Like 4