Μια νέα πρόταση της Samsung για την προσιτή κατηγορία των tablets, το Samsung Galaxy Tab A7 Lite κρατάει ορισμένα στοιχεία του προκατόχου του και κάποια τα αλλάζει, σε μια προσπάθεια να δώσει κάτι διαφορετικό κρατώντας πάντοτε χαμηλά την τιμή -περίπου στα €150- όμως όχι την ποιότητα.

Τραβάει κυρίως το ενδιαφέρον χρηστών που δεν κάνουν κάποια εξειδικευμένη χρήση πέρα από τα καθημερινά ενώ μην ξεχνάμε πως βρισκόμαστε στην εποχή της τηλεκπαίδευσης, όπου ένα tablet μπορεί κάλλιστα να καλύψει ένα μαθητή αντί ενός υπολογιστή. Πιο συγκεκριμένα, τι ακριβώς κάνει καλά και τι όχι;

Σίγουρα πετυχαίνει στο κομμάτι του σχεδιασμού. Έχει πάχος μόλις 8mm, καθιστώντας το εξαιρετικά λεπτό κι αναμφίβολα συμβάλλει στο χαμηλό του βάρος (366 γραμμάρια), με τις διαστάσεις μήκους και ύψους στα 212.5mm και 124.7mm αντίστοιχα. Η πίσω πλευρά είναι κατασκευασμένη από αλουμίνιο -με εξαίρεση τις άκρες που είναι πλαστικές- και πεντακάθαρη, με το λογότυπο της Samsung στο κέντρο και την τετράγωνη (με στρογγυλές γωνίες) κάμερα στην επάνω αριστερή πλευρά. Δαχτυλιές εμφανίζονται μονάχα μετά από αρκετή ώρα κρατήματος, όμως απομακρύνονται εύκολα με ένα πανάκι. Διατίθεται σε δύο χρώματα (γκρι ή λευκό με ασημένιες λεπτομέρειες).

Στη δεξιά πλευρά βρίσκεται το πλήκτρο ενεργοποίησης και από κάτω του το ενιαίο πλήκτρο ρύθμισης έντασης, με ένα μικρόφωνο χαμηλότερα και των δύο. Αριστερά βρίσκεται μονάχα η θύρα υποδοχής καρτών microSD (έως 1TB). Κάτω θα βρούμε ένα ηχείο, μια θύρα USB-C και υποδοχή 3.5mm για ακουστικά. Επάνω βρίσκονται ακόμη λιγότερα, συγκεκριμένα ένα δεύτερο ηχείο που κάνει δυνατή τη στερεοφωνική αναπαραγωγή ήχου.

Η οθόνη του, μεγέθους 8.7”, είναι κατασκευασμένη από γυαλί και κατά τη διάρκεια των δοκιμών μας, δεν εμφανίστηκαν ούτε σημάδια χρήσης, πόσω μάλλον γρατζουνιές. Δίνει την αίσθηση του ποιοτικού όμως είναι άγνωστο αν θα αλλάξει κάτι σε βάθος χρόνου, τα πρώτα σημάδια είναι θετικά ωστόσο. Το μέγεθός της είναι ό,τι πρέπει για παρακολούθηση βίντεο ή παιχνίδι, ούτε πολύ μεγάλη ούτε απλώς λίγο μεγαλύτερη από οθόνη κινητού.

Διαβάστε ολόκληρο το review