Κάνοντας το άλμα από το 1 στο 3, το Samsung Galaxy Z Flip 3 αλλάζει δραστικά – προς το καλύτερο.

Από την εξωτερική εμφάνιση έως τα τεχνικά χαρακτηριστικά, το Flip 3 έχει δεχτεί σημαντικές βελτιώσεις και μπορεί να γίνει το smartphone που θα κάνει το ευρύ κοινό να «αγκαλιάσει» τα foldables. Όμως, δεν είναι όλα τέλεια και μερικά στραβοπατήματα το κρατούν πίσω. Ας το δούμε από έξω προς τα μέσα αναλυτικότερα για να εξηγήσουμε τα υπέρ και τα κατά του.

Όταν είναι κλειστό, έχει μέγεθος μόλις 8.6x7.2 εκατοστά με πάχος περίπου 1.6 εκατοστά. Οι στρογγυλεμένες γωνίες του το κάνουν πολύ άνετο στην τσέπη, όπου καταλαμβάνει ελάχιστο χώρο. Όμως όταν ξεδιπλωθεί, μια μεγάλη οθόνη 6.7” ξετυλίγεται (κυριολεκτικά) μπροστά στα μάτια μας και πλέον μοιάζει με ένα τυπικό smartphone παρότι είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Όσον αφορά στην κεντρική οθόνη, δεν υπάρχουν πολλά στο οπτικό κομμάτι: μια κεντραρισμένη selfie κάμερα ψηλά και τίποτα άλλο.

Στο επάνω μισό της πλάτης της συσκευής, βρίσκεται μια μαύρη λωρίδα που καλύπτει σχεδόν τη μισή διαθέσιμη έκταση – εκεί μέσα βρίσκονται οι δύο βασικές κάμερες και μια οθόνη Super AMOLED 1.9” (260x512) όπου προβάλλονται διάφορες πληροφορίες προκειμένου να μην ξεδιπλώνεται το κινητό για κάθε μικρή ανάγκη. Η μικρή οθόνη καλύπτεται από Gorilla Glass Victus, το ισχυρότερο γυαλί της εταιρείας. Συγκριτικά με την αντίστοιχη οθόνη 1.1” που βρισκόταν στο πρώτο Fold, η νέα οθόνη είναι πολύ χρησιμότερη και πρακτική, ενώ η ενσωμάτωσή της ως λωρίδα σε όλο το πλάτος της συσκευής την κάνει να «δένει» όμορφα με το γενικότερο design.

Διαβάστε ολόκληρο το review

 

  • Thanks 1
  • Haha 3