Με τα foldable smartphones να αποτελούν αδιαμφισβήτητα ένα trend που θα μας απασχολεί για τα επόμενα χρόνια, η Samsung λανσάρει τη δεύτερη πρότασή της στην κατηγορία μετά το περσινό Galaxy Fold.

Λίγους μήνες αργότερα μετά το τελευταίο λοιπόν, το Samsung Galaxy Z Flip έρχεται να δελεάσει όλους όσοι σκέφτονται να επενδύσουν σε μία foldable (ή αν προτιμάτε clamshell 2.0) συσκευή και είναι διατεθειμένοι αφ’ ενός να κάνουν τις απαραίτητες παραχωρήσεις και αφ’ ετέρου να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Η περίπτωση του Galaxy Z Flip δεν είναι εύκολη. Τα όσα πρέπει να εξετάσει και να λάβει υπ’ όψιν του ο καταναλωτής πριν προχωρήσει στην αγορά του είναι αρκετά. Σε κάποιους ενδεχομένως να φανούν περιοριστικά, κάποιοι άλλοι ίσως να είναι σε θέση να ζήσουν μαζί τους. Όσο για τη σύγκριση της συσκευής με άλλες; Πριν καν περάσουμε στα τεχνικά χαρακτηριστικά, ίσως να πρέπει να εξετάσουμε το design και τον σκοπό που εξυπηρετεί αυτό.

Όπως και να ‘χει, πάμε να κάνουμε το Samsung Galaxy Z Flip φύλλο και φτερό!

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: γιατί να προτιμήσει κανείς μία foldable συσκευή; Ο ουσιαστικός λόγος δεν είναι άλλος από τον μειωμένο χώρο που καταλαμβάνει ούσα κλειστή και με τετράγωνο σχήμα, επιτρέποντας έτσι την ευκολότερη μεταφορά της, καθώς και τη μεγαλύτερη οθόνη που διαθέτει όταν την ξεδιπλώσεις. Υπάρχει φυσικά και ο παράγοντας της αισθητικής αλλά αυτό αποτελεί καθαρά υποκειμενικό κριτήριο. Από αυτή την άποψη και μόνο, το Galaxy Z Flip τα καταφέρνει μια χαρά αφού οι διαστάσεις του όντας κλειστό είναι 87,4 x 73,6 x 17,3 χιλιοστά.

Διαβάστε ολόκληρο το review

 

  • Like 3