Έχοντας φτάσει στην τρίτη γενιά αναδιπλούμενων κινητών, η Samsung κυκλοφόρησε το Samsung Galaxy Z Fold 3 με αρκετές αλλαγές όμως κρατώντας γενικά σταθερό τον κορμό που έθεσε με το Fold 2.

Το αποτέλεσμα είναι ένα (ακόμη) εντυπωσιακό κινητό που μειώνει το χάσμα μεταξύ smartphone και tablet, προσθέτοντας νέες τεχνολογίες που το κάνουν να ξεχωρίζει συγκριτικά με τον προκάτοχό του κι όχι μόνο.

Αλλά μπορεί να αντικαταστήσει ένα τυπικού σχεδιασμού smartphone ή περιορίζει τα σενάρια χρήσης ο ιδιαίτερος σχεδιασμός του; 

Μιλώντας για ένα foldable smartphone, δε θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε με κάτι άλλο από τον ιδιαίτερο σχεδιασμό. Με διαστάσεις 158.2 x 67.1 x 16mm, εκ πρώτης όψεως μοιάζει και είναι ένα χοντρό smartphone ή δύο απλά κινητά το ένα πάνω στο άλλο. Έχει στρογγυλεμένες γωνίες και σώμα κατασκευασμένο από αλουμίνιο, με την οθόνη και την πλάτη να προστατεύονται από γυαλί Gorilla Glass Victus. Η «μαγεία» αποκαλύπτεται όταν τα δύο μισά ξεδιπλώνονται και δημιουργούν μια ενιαία, τεράστια οθόνη που ανταγωνίζεται μικρά tablets, όμως μπορεί κάλλιστα να διπλωθεί και να ξαναγίνει ένα (λίγο μεγάλο) κλασικό smartphone που χωράει στην τσέπη.

Ο αλουμινένιος βραχίονας που ενώνει τα δύο μισά φέρει χαραγμένο το λογότυπο της Samsung και τίποτα άλλο. Στις πλευρές των δύο μισών είναι μοιρασμένα τα μικρόφωνα, η θύρα υποδοχής κάρτας SIM, η θύρα USB-C και στερεοφωνικά ηχεία (ένα σε κάθε μια από τις δύο μικρές πλευρές) ενώ στη δεξιά πλευρά της συσκευής βρίσκεται το πλήκτρο ενεργοποίησης με ενσωματωμένο αναγνώστη δακτυλικού αποτυπώματος και το πλήκτρο ρύθμισης έντασης. Συγκριτικά με το Fold 2, ο βραχίονας του Fold 3 είναι λιγότερο ογκώδης και εξέχει ελάχιστα από την αριστερή πλευρά όταν το κινητό είναι διπλωμένο. Στην πλάτη της συσκευής βρίσκεται το σύστημα τριπλής κάμερας σε ένα ορθογώνιο με στρογγυλεμένες γωνίες το οποίο εξέχει ελάχιστα από το υπόλοιπο σώμα, μια ευχάριστη αλλαγή συγκριτικά με το Fold 2.

Διαβάστε ολόκληρο το review

 

  • Like 1
  • Thanks 1