Άλλη μια χρονιά, άλλη μια κυκλοφορία για την κορυφαία σειρά αναδιπλούμενων της Samsung. 

Το Samsung Galaxy Z Fold 4 αποκαλύφθηκε και βρέθηκε στα χέρια μας πριν την κυκλοφορία του, προκειμένου να το δοκιμάσουμε και να αποτυπώσουμε τις εντυπώσεις που μας άφησε. Έχοντας -κατά τη γνώμη μας- βρει τη «μαγική» φόρμουλα από το Fold 2 ήδη, η Samsung είχε δύσκολο έργο κάνοντας το Fold 3 καλύτερο από τον προκάτοχό του και το Fold 4 βρίσκεται στην ίδια, διόλου αξιοζήλευτη, θέση. Καταφέρνει να ξεχωρίσει άλλη μια φορά;

 

Οι φετινές βελτιώσεις ξεκινούν από τις διαστάσεις, με το κινητό να έχει μέγεθος 155.1 x 130.1 x 6.3mm όταν είναι ανοιχτή η οθόνη και 155.1 x 67.1 x 15.8mm όταν είναι διπλωμένο. Από τα 159mm του Fold 2 πήγαμε στα 158mm του Fold 3 και φτάσαμε στα 155mm του Fold 4, το οποίο μειώνει αισθητά τον περιμετρικό όγκο της συσκευής και κυρίως, του μηχανισμού άρθρωσης που βρίσκεται στα αριστερά. Πλέον, δεν εξέχει τόσο κι είναι πιο επίπεδος από ποτέ, κάνοντας και πιο άνετο το κράτημα με ένα χέρι όταν η συσκευή είναι διπλωμένη. Παρομοίως, το βάρος της συσκευής έχει μειωθεί στα 263 γραμμάρια, μειωμένο κατά 8 γραμμάρια από τον προκάτοχό του.

image.jpeg.c0dfacf7a6eb90db6577bee15687154a.jpeg

Η πίσω όψη της συσκευής διατηρεί παρόμοιο σχεδιασμό, έχοντας μια τριάδα καμερών σε κάθετη διάταξη στο επάνω αριστερά μέρος της συσκευής, μέσα σε ένα μικρό οβάλ εξόγκωμα. Το πλαίσιο της συσκευής αλλά και ο μηχανισμός άρθρωσης είναι κατασκευασμένα από ενισχυμένο αλουμίνιο, ενώ η πλάτη και η εξωτερική οθόνη προστατεύονται από Gorilla Glass Victus+. Επιπλέον, το κινητό προστατεύεται από νερό έχοντας πιστοποίηση IPX8, κάτι πολύ σημαντικό για μια τέτοια, ευαίσθητη συσκευή.

Έχοντας ξεδιπλώσει το Fold 4, στη δεξιά πλευρά βρίσκουμε το πλήκτρο ενεργοποίησης ελαφρώς προς τα μέσα λόγω του ενσωματωμένου αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος, ενώ πάνω από αυτό θα βρούμε τα πλήκτρα έντασης. Η αριστερή πλευρά είναι πεντακάθαρη φιλοξενώντας μόνο την είσοδο κάρτας SIM, κι έπειτα η κάτω πλευρά διαθέτει την είσοδο USB-C με ένα ηχείο δίπλα κι άλλο ένα ηχείο θα βρούμε στην επάνω πλευρά.

Διαβάστε ολόκληρο το review

 

  • Like 2