Η αιχμή του δόρατος για την εταιρία κολοσσό με το όνομα Samsung είναι οι εξής τρεις κατηγορίες προϊόντων: Μέσα αποθήκευσης δεδομένων (μνήμες και SSDs), κινητά τηλέφωνα και τηλεοράσεις.

Φυσικά δραστηριοποιείται και σε πολλές άλλες κατηγορίες, αλλά τα προϊόντα που την έχουν κάνει ιδιαίτερα γνωστή και που έχουν και το μεγαλύτερο όγκο πωλήσεων είναι τα παραπάνω. 

Εδώ και κάτι μήνες παλεύαμε να εισέλθουμε στο χώρο των τηλεοράσεων, μιας και διαθέτουμε τόσο τον εξοπλισμό όσο και τη γνώση (ως ένα βαθμό τουλάχιστον) και επιτέλους οι προσπάθειες μας έφεραν καρπούς με τη βοήθεια και του MediaMarkt . Έχουμε λοιπόν στη διάθεση μας μια από τις καλύτερες 65αρες τηλεοράσεις της αγοράς, για μια εκτενής δοκιμή.

Οι σειρές QLED της Samsung φέρουν μια ονομασία που κάνει πολλούς να μπερδεύονται με τις OLED τηλεοράσεις. Η αλήθεια είναι όμως ότι καμιά Samsung QLED δε χρησιμοποιεί OLED πάνελ, αλλά LCD πάνελ τα οποία είναι όμως υπερύψηλής ποιότητας.   

Η Q900R έχει ήδη αντικατασταθεί από την Q950R, με τις πιο σημαντικές διαφορές να αποτελούν η θύρα eARC και η υποστήριξη HDMI 2.1 (σημ. με software update και η Q900R αποκτά υποστήριξη HDMI 2.1) το οποίο και επιτρέπει 8K ανάλυση με ρυθμό ανανέωσης ως και 60Hz. Θα πρέπει να διαθέτετε και την κατάλληλη κάρτα γραφικών για να επιτύχετε αυτό το συνδυασμό ανάλυσης και ρυθμού ανανέωσης και μέχρι στιγμής ακόμη και οι πανάκριβες Nvidia RTX 2080Ti δε διαθέτουν υποστήριξη HDMI 2.1. Περιττό να αναφέρω ότι κανένα εμπορικό media player δεν υποστηρίζει 8K έξοδο, οπότε γι’ αυτό και επικεντρώνομαι σε υπολογιστές. 

Διαβάστε ολόκληρο το review

 

  • Like 2