Όταν η Sony κυκλοφορεί ένα ζευγάρι ακουστικά, πάντοτε οι προσδοκίες είναι υψηλές, κι έτσι τα Sony WH-1000XM5 έχουν μπροστά τους μια μεγάλη πρόκληση: να ξεπεράσουν τον προκάτοχό τους.

Με ανανεωμένο design και έμφαση στο οικολογικό κομμάτι αυτού, οι αλλαγές ξεκινούν από έξω προς τα μέσα, όμως δεν περιορίζονται στην εμφάνιση. Έχοντας τα ακουστικά στα χέρια μας, τα δοκιμάσαμε σε ποικίλα σενάρια και παρακάτω παραθέτουμε την άποψή μας για αυτά. 

Πάμε σε μια από τις βασικές αλλαγές, αυτή που εντοπίζεται ευκολότερα: το σχεδιασμό. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι αυτός έμενε σταθερός με ελάχιστες αλλαγές τα τελευταία χρόνια για να μην πούμε από την κυκλοφορία της πρώτης γενιάς το μακρυνό 2016.  Επιλέγοντας να υιοθετήσει μια πιο απλή προσέγγιση, η Sony ενσωμάτωσε πιο λεπτό στεφάνι κεφαλής, το οποίο καταλήγει και ενώνεται με τα ακουστικά μέσω ενός κομματιού έναντι δύο (σε σχήμα “U”) που διέθετε ο προκάτοχός τους. Στην πράξη, δεν αλλάζουν πολλά για τον χρήστη, αφού οι κινήσεις των cups για να προσαρμοστούν στο κεφάλι δεν περιορίζονται, ούτε οι ρυθμίσεις ύψους. Κάτι που μας έλειψε, αλλά έχει να κάνει περισσότερο με τη μεταφορά, είναι πως τα ακουστικά δε διπλώνουν κάτι που ξεχώριζε την προηγούμενη γενιά από τον ανταγωνισμό ενώ τώρα θα λέγαμε η Sony εμπνέεται σε πολλά σημεία από αυτόν. 

Το λεπτότερο στεφάνι είναι πολύ άνετο στο κεφάλι, ακόμη και μετά από πολύωρη χρήση, ενώ υπάρχει βελτίωση και στα μαξιλαράκια σε σχέση με την προηγούμενη γενιά κατά την οποία η χρήση των ακουστικών για 2-3 ώρες, έβαζε φωτιά στα αυτιά μας. Η κατάσταση είναι σίγουρα καλύτερη με τα 1000XM5, όμως θα θέλαμε μεγαλύτερη βελτίωση στο συγκεκριμένο τομέα. Κατά τα άλλα, το υλικό είναι αναμφίβολα ποιοτικό -ένα είδος δερματίνης- και πολύ μαλακό, ενώ το memory foam από το οποίο αποτελούνται τα μαξιλαράκια βοηθάει τα ακουστικά να εφαρμόζουν καλά. Πράγματι, οι εξωτερικοί θόρυβοι (ακόμη κι ο άνεμος) δύσκολα γίνονταν αντιληπτοί.

Διαβάστε ολόκληρο το review

 

  • Like 3
  • Thanks 1