Η παραγωγή περιεχομένου εικόνας και βίντεο, βρίσκεται εδώ και χρόνια στο προσκήνιο. Οι streamers αποτελούν τους celebrities των generations Z και Alpha, μεγαλουργώντας σε κάθε λογής πλατφόρμες, από το YouTube και το Twitch, μέχρι το Instagram, το Facebook και το TikTok -ανάλογα με το πού βρίσκεται το κοινό του καθενός.

Τα τραβηγμένα με smartphone κλιπάκια έχουν δώσει τη θέση τους σε ποιοτικές παραγωγές καθώς οι δημιουργοί περιεχομένου ανεβάζουν με το πέρασμα του χρόνου τα στάνταρ τους.

Την ανάγκη αυτή για ένα εργαλείο κομμένο και ραμμένο στις ανάγκες και τις απαιτήσεις αυτού ακριβώς του κοινού αφουγκράστηκε η Sony και προχώρησε στη δημιουργία της vlog camera ZV-1. Ίσως θυμάστε μια παλιά προσπάθεια της Ιαπωνικής εταιρείας πριν 8 χρόνια με την ονομασία Bloggie, μια προσπάθεια που όμως δεν είχε συνέχεια αφού ίσως ήταν μπροστά από την εποχή της. 

Το νέο μοντέλο σηματοδοτεί για τη Sony την ανατολή της νέας γενιάς vlogging. Με λειτουργίες ανεπτυγμένες βάσει των “θέλω” των σύγχρονων δημιουργών περιεχομένου βίντεο -κυρίως- και εικόνας -δευτερευόντως- η ZV-1 έρχεται να λύσει τα χέρια των τελευταίων, επιτρέποντάς τους να κάνουν τη δουλειά τους πολύ πιο εύκολα και χωρίς καμία έκπτωση σε ό,τι αφορά την ποιότητα.

Ας δούμε όμως τις λειτουργίες της και να εξετάσουμε αν και κατά πόσο αξίζει τα -κάμποσα- χρήματα που θα χρειαστεί να δαπανήσει κανείς για την αγορά της. Ο σχεδιασμός της ZV-1 είναι αρκετά λειτουργικός και με ιδιαίτερη έμφαση στην άνετη χρήση με το ένα χέρι. Μεγάλο μέρος του κοινού στο οποίο απευθύνεται εξ άλλου, συνηθίζει να γράφει τα βίντεό του με την κάμερα στο χέρι, οπότε η επιλογή της Sony είναι η πλέον ενδεδειγμένη. Η κάμερα διαθέτει εργονομικό σώμα -με ειδικό grip- και χωρά άνετα στην παλάμη, ενώ το βάρος της έχει διατηρηθεί σε αρκετά χαμηλά επίπεδα -μόλις 294 γραμμάρια.

Στο αριστερό τμήμα της επάνω πλευράς της μηχανής -όπως κοιτά κανείς τον φακό- συναντάμε πέντε πλήκτρα. Αξίζει να σημειώσουμε πως ένα εξ αυτών είναι το πλήκτρο εγγραφής βίντεο (σε μία κίνηση που δε μας έχει συνηθίσει η Sony) το μέγεθος του οποίου έχει αυξηθεί σημαντικά ενώ όπως και τα υπόλοιπα, έχει ματ υφή. Το κυρίως πάνελ ελέγχου βρίσκεται στα δεξιά της πλάτης του σώματος και αποτελείται από πέντε πλήκτρα και μία περιστρεφόμενη ροδέλα.

Διαβάστε την πλήρη παρουσίαση

 

  • Like 2