Κάνοντας κανείς μία μίνι έρευνα στις τάξεις του καταναλωτικού κοινού σε ό,τι αφορά τους δημοφιλέστερους κατασκευαστές smartwatch, η αλήθεια είναι πως η Suunto δεν πρόκειται να πλασαριστεί αρκετά ψηλά.

Η φινλανδική εταιρεία δεν είναι σε θέση να συναγωνιστεί σε δημοτικότητα brand όπως η Garmin, η Apple, η Samsung και η Fitbit, κάτι λογικό και αναμενόμενο σε έναν βαθμό, αφού τα προϊόντα της απευθύνονται ως επί το πλείστον σε ένα πιο εξειδικευμένο κοινό. Μέχρι σήμερα τουλάχιστον.

Με το Suunto 7 η ομώνυμη εταιρεία πραγματοποιεί ένα άνοιγμα σε ένα ευρύτερο κοινό αφού εν αντιθέσει με ό,τι μας είχε συνηθίσει στο παρελθόν, δεν έχουμε να κάνουμε με ένα μοντέλο κατάλληλο μόνο για τρέξιμο, κολύμβηση ή άθληση τέλος πάντων, αλλά με ένα smartwatch που μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες και τα “θέλω” του χρήστη του καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Το ποιος είναι εκείνος και τι μπορεί να αναζητά απ’ αυτό, θα το δούμε ευθύς αμέσως.

Το Suunto 7 δεν περνά απαρατήρητο. Με πρόσοψη 50 χιλ. είναι ένα ρολόι που κάνει απόλυτα αισθητή την παρουσία του, αν και ο υψηλής αισθητικής μίνιμαλ σχεδιασμός του, συμβάλλει στην ανάδειξη των γραμμών του. Η οθόνη του κλέβει μεμιάς την παράσταση. Διαθέτει επικάλυψη Gorilla Glass και την πλαισιώνει πλαίσιο από ανοξείδωτο ατσάλι το οποίο όμως είναι στατικό, κάτι που κόβει πόντους από τη λειτουργικότητα της συσκευής. 

Το σώμα του ρολογιού είναι κατασκευασμένο από ενισχυμένη πολυαμίδη. Είναι δε εξαιρετικά στιβαρό, με το βάρος του να διατηρείται σχετικά χαμηλά στα 70 γραμμάρια. Το Suunto 7 διαθέτει τέσσερα πλήκτρα. Αυτό στα αριστερά οδηγεί στην αρχική οθόνη/λίστα εφαρμογών ενώ από τα τρία στα δεξιά, το επάνω ενεργοποιεί την εφαρμογή Suunto και τα άλλα δύο προγραμματίζονται. Στο πίσω μέρος έχουμε τον αισθητήρα του ρολογιού και το dock φόρτισης.

Το λουράκι του ρολογιού έχει πλάτος 24 χιλ. και είναι κατασκευασμένο από σιλικόνη. Διαθέτει ένα όμορφο μοτίβο στην εξωτερική του πλευρά που “σπάει” ευχάριστα τη μονοτονία της μονοχρωμίας, ενώ εφαρμόζει άψογα στον καρπό. Δεν είναι ό,τι πιο premium έχουμε δει αλλά κάνει μια χαρά τη δουλειά του και μπορεί να σταθεί άνετα ακόμα και με business casual στυλ ντυσίματος. 

Διαβάστε ολόκληρο το review

 

  • Like 1