Η TCL ανακοίνωσε και κυκλοφόρησε αρκετές συσκευές φέτος, όμως η πιο ενδιαφέρουσα είναι το TCL 30 Plus, ένα mid-range smartphone με γενικότερα ελκυστικά χαρακτηριστικά σε εξίσου ελκυστική τιμή.

Στόχος της εταιρείας είναι να προσφέρει μια οικονομική πρόταση με τις γνωστές θυσίες στην κάμερα και σε άλλα μέρη που μεγάλη μερίδα κόσμου δεν δίνει βάση. Έχοντας περάσει αρκετό διάστημα με τη συσκευή, μεταφέρουμε την άποψή μας παρακάτω.

Ξεκινάμε με το design της συσκευής, που τολμά κάτι ιδιαίτερο χωρίς όμως να περνάει τα όρια της υπερβολής. Η πλάτη είναι γαλάζια αλλά ιριδίζουσα, οπότε «παίζει» πολύ με το φως και παίρνει χρυσαφένιες νότες ή αλλάζει εντελώς χρώμα. Είναι πάρα πολύ ωραίο εφέ, συνδυασμένο με ματ επίστρωση που απωθεί πολύ αποτελεσματικά τις δαχτυλιές. Πρόκειται για ένα smartphone που σίγουρα θα προτιμούσαμε διάφανη θήκη για να θυσιαστεί όσο λιγότερο γίνεται η ομορφιά της πλάτης.

Κατά τα άλλα, η κατασκευή είναι πλαστική, τόσο για την πλάτη όσο και για το πλαίσιο, καθώς μην ξεχνάμε πως μιλάμε για μια mid-range συσκευή. Η πλάτη έχει μόνο το λογότυπο της TCL κάτω αριστερά, το οποίο δεν τραβάει τα βλέμματα, και πάνω αριστερά φιλοξενεί την τριπλή κάμερα σε ένα κομμάτι πλαστικού που εξέχει ελαφρώς και κατά κύριο λόγο είναι διάφανο με λίγο μαύρο γύρω από τη βασική κάμερα.

Οι διαστάσεις του φτάνουν τα 164.54x75.24x7.74mm και το βάρος τα 184 γραμμάρια, πολύ ελαφρύ δεδομένου του μεγέθους του και της τεράστιας οθόνης. Η αριστερή πλευρά του γυαλιστερού πλαισίου είναι σχεδόν πεντακάθαρη έχοντας μόνο την υποδοχή καρτών SIM και microSD ψηλά, ενώ δεξιά θα βρούμε το ενιαίο πλήκτρο ρύθμισης έντασης και από κάτω το πλήκτρο ενεργοποίησης που επίσης στεγάζει τον αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων. Επάνω έχουμε μόνο ένα μικρόφωνο και κάτω μια θύρα USB-C, μια θύρα ακουστικών 3.5mm και ένα ηχείο. Δυστυχώς, το TCL 30 Plus δεν διαθέτει στερεοφωνικό ήχο, κάτι που σίγουρα θα εκτιμούσαμε.

Διαβάστε ολόκληρο το review

 

  • Confused 1