Η πρώτη από τις πολλές φετινές συσκευές της εταιρείας έφτασε στα χέρια μας, τη δοκιμάσαμε και αποτυπώνουμε την άποψή μας για αυτή.

Το TCL 30 SE είναι μια προσιτή budget επιλογή με κόστος μικρότερο των €150 και με μερικά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά, όπως τριπλή κάμερα.

Μένει να δούμε πώς στέκεται ενάντια στον δριμύ ανταγωνισμό της κατηγορίας του. Ξεκινάμε από το κουτί, όπου θα βρούμε κάτι που δε συναντάμε συχνά πλέον – φορτιστή. Φυσικά, μαζί είναι η συσκευή, μια απλή θήκη σιλικόνης και το καλώδιο φόρτισης. 

Το κινητό έχει μέγεθος 165.2x75.5x8.9mm με βάρος 190 γραμμάρια, δηλαδή αρκετά λεπτό κι ελαφρύ δεδομένης της μεγάλης οθόνης του, ενώ με ένα χέρι μπορούμε να το χειριστούμε σχετικά άνετα. Στην πίσω πλευρά θα βρούμε ψηλά κεντραρισμένο τον αναγνώστη δακτυλικού αποτυπώματος, κάτω αριστερά ένα μικρό λογότυπο TCL και πάνω αριστερά την τριπλή κάμερα σε ένα μικρό, στρογγυλεμένο ορθογώνιο που εξέχει ελαφρώς. 

image.jpeg

Η λεία πλάτη είναι κατασκευασμένη από πλαστικό, όπως και το πλαίσιο του κινητού, ενώ και τα δύο χρώματα (γκρι και μπλε) στα οποία διατίθεται το κινητό «παίζουν» λίγο με το φως χωρίς να δείχνουν άσχημα ή υπερβολικά. Είναι πολύ απλός, λιτός και λειτουργικός ο σχεδιασμός του, όπως θα περιμέναμε από ένα budget smartphone. Δυστυχώς για όσους δε χρησιμοποιούν θήκη, η γυαλιστερή πλάτη μαζεύει εύκολα δαχτυλιές αλλά έχουμε συνηθίσει αυτό το φαινόμενο πλέον.

Η αριστερή πλευρά του κινητού έχει την υποδοχή για κάρτες SIM και microSD, με τη δεξιά πλευρά να φιλοξενεί το πλήκτρο ενεργοποίησης και πλήκτρο ελέγχου έντασης. Επάνω θα βρούμε μια θύρα ακουστικών 3.5mm και μια οπή μικροφώνου, ενώ κάτω τη θύρα USB-C ανάμεσα σε δύο ηχεία – που πρακτικά δεν είναι δύο, αλλά ένα, και η δεύτερη θέση ηχείου είναι εκεί για να μη φαίνεται άσχημη και μόνη της η άλλη.
Περνάμε μπροστά, στην οθόνη μεγέθους 6.52”, τεχνολογίας IPS με ανάλυση 720x1600, πυκνότητα 269ppi και μέγιστη φωτεινότητα στα 400nits. Η TCL αναφέρει πως ενσωματώνει τεχνολογία NXTVision, η οποία πρακτικά αυξάνει την αντίθεση και την ένταση των χρωμάτων διαλέγοντας την κατάλληλη ρύθμιση από τις τόσες που προσφέρει. Ο ρυθμός ανανέωσης δεν ξεπερνά τα 60Hz, κάτι που σιγά-σιγά βλέπουμε ωστόσο σε άλλα κινητά της κατηγορίας.

Διαβάστε ολόκληρο το review