Το Three Kingdoms είναι το πρώτο παιχνίδι της Σειράς Στρατηγικής Total War το οποίο αναπαριστά μεγάλης κλίμακας μάχες στην Αρχαία Κίνα.

Συνδυάζει σε μορφή γύρων χάρτη εκστρατείας (campaign map) με χτίσιμο κτηρίων σε μεμονωμένες θέσεις, διπλωματία και κατακτήσεις με εκπληκτική αναπαράσταση μάχης σε πραγματικό χρόνο.

Το συγκεκριμένο παιχνίδι επαναπροσδιορίζει την εποχή των Ηρώων και των Θρύλων μέσω της εμπειρίας που προσφέρει. Προτού περάσουμε στο review ας πούμε μερικά πράγματα για την σειρά Total War.  Η σειρά ξεκινάει πίσω στο 2000 με το Shogun: Total War με θέμα την Ιαπωνία και τους Samurai αν και στην αρχή ο τίτλος θα ήταν ένα ακόμα RTS (Real Time Strategy) πχ σαν τα Age Of Empires, η μεγάλη διείσδυση  των 3D καρτών γραφικών την τότε εποχή έκανε την ομάδα να επιλέξει την μετάβαση σε 3D.

Από το πρώτο παιχνίδι της σειράς δίνεται μεγάλη σημασία στην ιστορία και η CA δεχόταν συμβουλές από ιστορικούς για την αναπαράσταση των μαχών. Μετά την Ιαπωνία σειρά είχε η μεσαιωνική Ευρώπη to 2002 με το Medieval: Total War να συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο με το Shogun. Το 2004 η CA μας δίνει το Rome: Total War, το οποίο είναι και ο τίτλος που άρχισα την σειρά. Ο Τίτλος κυκλοφόρησε το 2004 και ήταν ο πρώτος τίτλος της σειράς που είχε 2 expansions (τότε, τώρα γίνανε DLC στο steam). Έχω γράψει πολλές ώρες με το εν λόγο παιχνίδι!

Διαβάστε ολόκληρο το review

 

  • Like 4