Συνεχίζοντας με τη σειρά Xiaomi Mi 11, το νεότερο smartphone που προσφέρει η Xiaomi είναι το Xiaomi 11 Lite 5G NE, ένα ισχυρό midrange με υποστήριξη συνδεσιμότητας 5G ικανό για πολλά χωρίς να αυξάνει ιδιαίτερα το κόστος αγοράς.

Δεν επιχειρεί να κάνει κάτι νέο, παρά να δημιουργήσει ένα εξαιρετικά συμφέρον σύνολο που μπορεί να ανταπεξέλθει σε πλήθος σεναρίων και με το παραπάνω, παράλληλα με την ύπαρξη του 5G που εξασφαλίζει πως δεν μένει «απ’ έξω» κι αν κάποιος που αλλάζει δύσκολα κινητό το προτιμήσει, τότε έχει ένα λιγότερο λόγο να αναβαθμίσει γρήγορα.

Η Xiaomi υπόσχεται εξαιρετικά λεπτό design, εντυπωσιακή οθόνη με υποστήριξη HDR10+, δυνατό επεξεργαστή Snapdragon, και 5G μεταξύ άλλων. Πρακτικά, χαρακτηριστικά που θα έβρισκε κανείς σε ένα flagship αλλά σε χαμηλότερη τιμή. Πώς το καταφέρνει αυτό και, αν γίνονται θυσίες, ποιες είναι αυτές; Ας δούμε πιο αναλυτικά τη συσκευή.

Ελαφρύ σαν πούπουλο παρουσιάζεται από τη Xiaomi τo το κινητό, και πράγματι, έχει βάρος μόλις 158 γραμμάρια. Το πάχος του είναι εξίσου χαμηλό (μόλις 6.81mm) και αντίστοιχα η κάμερα εξέχει μόλις 1.77mm, απέχοντας λίγο από το να είναι εντελώς επίπεδη όπως η πλάτη. Το μήκος της συσκευής φτάνει τα 16.05 εκατοστά και το πλάτος τα 7.57 εκατοστά, κάνοντάς τη λίγο πιο πλατιά από το συνηθισμένο μέγεθος κι έτσι ορισμένοι -ακόμη και με μακριά δάχτυλα- ίσως το βρουν λίγο άβολο κατά τη χρήση και δη με ένα χέρι. Η πλάτη είναι κατασκευασμένη από γυαλί, δίνοντας την αίσθηση της πολυτέλειας στο άγγιγμα και στην όψη, ενώ το συνολικό βάρος δεν αυξάνεται παρά τη χρήση αυτού του υλικού. Το μοναδικό «μειονέκτημα» είναι πως, όπως σε κάθε κινητό, το γυαλί γλιστράει λίγο πιο εύκολα από το χέρι αλλά ένα μεγάλο θετικό είναι η αντιθαμβωτική επίστρωση που διαθέτει, που πραγματικά μειώνει τις δαχτυλιές στο ελάχιστο, όπως υπόσχεται και η εταιρεία.

Διαβάστε ολόκληρο το review

 

  • Thanks 2