Η νέα ναυαρχίδα της Xiaomi έχει την ονομασία Mi 10 Pro και έχει όλα όσα θα ήθελε ο σημερινός ενθουσιώδης με την τεχνολογία χρήστης εκτός –υποθέτουμε- από την… τιμή.

Το νέο κορυφαίο smartphone της γνωστής και δημοφιλούς Κινέζικης εταιρείας έχει όμορφο σχεδιασμό και εμφάνιση, εντυπωσιακή και «γρήγορη» οθόνη, τον ισχυρότερο επεξεργαστή της Qualcomm, μπόλικη μνήμη και αποθηκευτικό χώρο και είναι συμβατό με τα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα του μέλλοντος (5G).

Σαν να μην έφταναν τα παραπάνω έρχεται με δύο ηχεία, με μεγάλη μπαταρία που φορτίζει γρήγορα (και ασύρματα) και με ένα εντυπωσιακό «camera setup» που περιλαμβάνει τον υψηλότερης ανάλυσης αισθητήρα που έχει τοποθετηθεί σε κινητό και δύο κάμερες με τηλεφακό για 10x hybrid zoom.

Μαζί με όλα τα παραπάνω βεβαίως έρχεται και μία αρκετά… υψηλή τιμή, και σε επίπεδο που δεν είχαμε συνηθίσει την Xiaomi.

Όλοι οι κατασκευαστές, κατά την άποψη μου, ζητούν αρκετά περισσότερα χρήματα για τις ναυαρχίδες τους σε σχέση με όσα προσφέρουν στον χρήστη, και το Mi 10 Pro, δεν αποτελεί εξαίρεση. Για παράδειγμα, την ώρα που η Xiaomi προβάλλει ως βασικό του πλεονέκτημα τον αισθητήρα των 108MP, ο τελευταίος δεν είναι… αποκλειστικός, όπως συμβαίνει στην περίπτωση του Samsung Galaxy S20 Ultra, αλλά είναι ο ίδιος αισθητήρας που βρίσκεται και στο Mi Note 10 που στοιχίζει λιγότερο από τα μισά χρήματα. Από την άλλη, μία συσκευή τόσο υψηλού κόστους, θα έπρεπε να είναι «πιστοποιημένη» για την αντοχή της στη σκόνη και στο νερό, όπως άλλωστε είναι οι ναυαρχίδες P40 Pro και Galaxy S20 Ultra των Huawei και Samsung αντίστοιχα και κυρίως, θα έπρεπε να διαθέτει υψηλότερης ανάλυσης οθόνη.

Από την άλλη, σε σύγκριση με το P40 Pro, η ναυαρχίδα της Xiaomi έρχεται «φουλαρισμένη» με τις απαραίτητες στον Δυτικό κόσμο υπηρεσίες και εφαρμογές της Google (και βεβαίως με Google Pay) ενώ σε σχέση με την Ευρωπαϊκή έκδοση του Galaxy S20 Ultra έχει το πλεονέκτημα του «Snapdragon» και της… τιμής.

Διαβάστε ολόκληρο το review

 

  • Like 2
  • Thanks 2