Σε μια κίνηση που απειλεί να ανακόψει την ανάπτυξη του ανταγωνιστικού Facebook, η MySpace ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα της Google για την ανάπτυξη μικροεφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης.

 

Η Google ανακοίνωσε τη συμφωνία σε πάρτι που έδωσε για τους δημοσιογράφους στο Μάουντεν Βιου, δύο ημέρες μετά την αποκάλυψη των σχεδίων της για την πλατφόρμα OpenSocial, η οποία επιτρέπει σε προγραμματιστές και εταιρείες να γράφουν προγράμματα που τρέχουν σε πολλαπλούς δικτυακούς τόπους κοινωνικής δικτύωσης.

 

Οι χιλιάδες τέτοιες μικροεφαρμογές (widgets) που έχουν δημιουργηθεί ως σήμερα επιτρέπουν στους χρήστες να μοιράζονται λίστες μουσικής, φωτογραφίες, να ταξινομούν τους φίλους τους σε λίστες, ακόμα και να οργανώνουν εικονικές μονομαχίες.

 

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, η Google φέρεται να προσπάθησε να αποκτήσει μερίδιο στο ανταγωνιστικό Facebook.com, έχασε όμως από τη Microsoft που επελέγη για την εξαγορά του 1,6% της εταιρείας για 240 εκατ. δολάρια.

 

Η Facebook, με έδρα το Πάλο Αλτο, ακολουθεί διαφορετική τακτική με ιδιαίτερο κώδικα που δεν επιτρέπει στις εφαρμογές της να λειτουργούν και σε άλλους δικτυακούς τόπους.

 

Η Google, στο μεταξύ, έχει ήδη καταφέρει να δελεάσει στην πλατφόρμα της τις δημοφιλείς υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης Bebo.com, Friendster, hi5, Linkeldn και Ning, καθώς και το Orkut που ανήκει στη Google.

 

Το κοινό της πλατφόρμας OpenSocial αναμένεται έτσι να ξεπεράσει τα 200 εκατ. χρήστες.

 

Σύμφωνα με στοιχεία της comScore Media Matrix, το MySpace.com δέχτηκε το Σεπτέμβριο 68 εκατ. διαφορετικούς επισκέπτες, έναντι 30,6 εκατ. για το Facebook.com.

 

Source.png Πηγή: news.in.gr