Οι μηχανές αναζήτησης θα μπορούν σύντομα να εντοπίζουν τις πληροφορίες που μέχρι σήμερα παρέμεναν αόρατες μέσα σε δικτυακούς τόπους που βασίζονται στο διαδεδομένο φορμά Flash.

 

H Adobe Systems, η εταιρεία που ανέπτυξε το φορμά, ανακοίνωσε ότι αλλάζει τις προδιαγραφές των αρχείων SWF (Shockwave Flash) ώστε οι μηχανές αναζήτησης να μπορούν να διαβάζουν εύκολα τα περιεχόμενα όπως τα βλέπουν και οι χρήστες.

 

Η μηχανή της Google ήδη αξιοποιεί τη νέα δυνατότητα και η Yahoo, πιθανώς και η Microsoft, σχεδιάζουν να κάνουν το ίδιο σύντομα.

 

«Στο παρελθόν, οι σχεδιαστές ιστοσελίδων αντιμετώπιζαν προκλήσεις όταν επέλεγαν να αναπτύξουν έναν δικτυακό τόπο σε Flash επειδή το περιεχόμενο δεν μπορούσε να συμπεριληφθεί στους καταλόγους των μηχανών αναζήτησης. Έπρεπε να καταβάλλουν επιπλέον προσπάθεια για να εξασφαλίσουν ότι το περιεχόμενο παρουσιάζεται επίσης σε μια άλλη μορφή την οποία θα μπορούν να βρουν οι μηχανές αναζήτησης» εξηγεί σε ανακοίνωσή της η Google.

 

Η Google και η Yahoo θα μπορούν έτσι να βρίσκουν πληροφορίες ακόμα και σε δικτυακούς τόπους με δυναμικό περιεχόμενο Flash που δημιουργείται κατά παραγγελία.

 

Πάντως παρά τις βελτιώσεις, οι μηχανές αναζήτησης δεν θα μπορούν να διαβάζουν κείμενο που παρουσιάζεται ως εικόνα μέσα στα αρχεία SWF -για παράδειγμα τα κείμενα που εμφανίζονται μέσα σε βίντεο στο YouTube.

 

Με αφορμή την ανακοίνωση της Adobe και της Google, η Microsoft επιβεβαίωσε σε ιστολόγιο του ZDNet ότι η δυνατότητα ανάγνωσης από τις μηχανές αναζήτησης υπάρχει ήδη στην δική της αντίστοιχη τεχνολογία Silverlight.

 

Source.png Πηγή: in.gr