Στις 11 Ιανουαρίου, με την καταχώρηση ενός ονόματος από έναν Γερμανό πολίτη στον .eu, συμπληρώθηκαν τρία εκατομμύρια εγγραφές στο χώρο (τομέα). Δυόμιση χρόνια μετά τα εγκαίνια του χώρου αυτού, ο αριθμός των καταχωρίσεων επιβεβαιώνει την επιτυχία του διαδικτυακού χώρου ανωτάτου επιπέδου .eu. Μεταξύ των χώρων ανωτάτου επιπέδου των ευρωπαϊκών χωρών ο .eu είναι ο τέταρτος πλέον δημοφιλής και παγκοσμίως καταλαμβάνει την ένατη θέση.

 

Ο χώρος προωθεί μια ξεχωριστή ευρωπαϊκή διαδικτυακή ταυτότητα και έτσι βοηθάει τους πολίτες και τις επιχειρήσεις να αποκομίσουν τα πλήρη οφέλη της ενιαίας αγοράς. Πολυεθνικές εταιρίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μη κυβερνητικές οργανώσεις και κύκλοι προβληματισμού, καθώς και μεμονωμένοι ευρωπαίοι, όλοι υιοθέτησαν τον .eu για να σηματοδοτήσουν την παρουσία τους στον παγκόσμιο ιστό.

 

«Τα τρία εκατομμύρια ονόματα .eu αντανακλούν την εμπιστοσύνη των ευρωπαίων χρηστών του διαδικτύου στον χώρο .eu», δήλωσε η Βίβιαν Ρέντινγκ, Ευρωπαία Επίτροπος αρμόδια για την κοινωνία της πληροφορίας και τα μέσα επικοινωνίας και συμπλήρωσε, «Το επίτευγμα αυτό, ελάχιστους μόλις μήνες πριν από την τρίτη επέτειο του χώρου, δείχνει ότι ο .eu έχει σαφώς κερδίσει την προτίμηση του κοινού: όλο και περισσότεροι χρήστες του διαδικτύου δράττουν την ευκαιρία να εκδηλώσουν διαδικτυακά την ευρωπαϊκή τους ιδιότητα. Ειδικότερα χαίρομαι που διαπιστώνω ότι αυξημένος αριθμός μικρομεσαίων επιχειρήσεων έχει υιοθετήσει τον .eu ως αναπόσπαστο τμήμα της επαγγελματικής του ταυτότητας και προσβλέπω στον πολλαπλασιασμό των εταιριών που θα επωφελούνται από τον .eu στο μέλλον». Φθάνοντας τα τρία εκατομμύρια ονόματα ο χώρος .eu έχει εδραιωθεί, συγκαταλεγόμενος στους δέκα μεγαλύτερους χώρους ανωτάτου επιπέδου ανά τον κόσμο, παράλληλα με τους .com, .net. και .org.

 

Από τότε που εγκαινιάστηκε ο χώρος το 2006, αυξάνονται σταθερά οι καταχωρίσεις σε αυτόν. Επιπλέον, τα ονόματα .eu χαίρουν υψηλής φήμης: μια πρόσφατη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για το EURid, το Μητρώο για Ονόματα Τομέα .eu στο Διαδίκτυο, δείχνει ότι οι χρήστες όχι μόνο θεωρούν τον .eu ως αμιγώς ευρωπαϊκή διαδικτυακή ταυτότητα, αλλά επίσης πιστεύουν ότι τα ονόματα .eu είναι καινοτόμα και σύγχρονα.

Τα περισσότερα ονόματα χώρου .eu έχουν καταχωριστεί στις χώρες της ΕΕ με τους μεγαλύτερους πληθυσμούς και την υψηλότερη διείσδυση διαδικτύου. Η Γερμανία εξακολουθεί να ηγείται με ποσοστό 30%, ακολουθούμενη από τις Κάτω Χώρες (14%), το Ηνωμένο Βασίλειο (12%), τη Γαλλία (8%) και την Πολωνία (6%).

 

Source.png Πηγή: lawnet.gr