Όσοι διατηρείτε λογαριασμό στο Instagram όπως εμείς, μπορείτε από σήμερα να κάνετε πιο ασφαλή το λογαριασμό σας, ενεργοποιώντας το σύστημα 2FA η αλλιώς, τον "Έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων".

Η συγκεκριμένη λειτουργία αποτελεί ένας από τους δημοφιλέστερους τρόπους προστασίας ενός λογαριασμού από ανεπιθύμητη πρόσβαση, με το Instagram να καθυστερεί χαρακτηριστικά να τον ενσωματώσει στην υπηρεσία του. Και όμως, το Φεβρουάριο του 2016, το Facebook στον οποίο ανήκει το Instagram, είχε ανακοινώσει τη διάθεση της λειτουργίας σταδιακά στα μέλη του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου, μια διαδικασία όμως η οποία ήθελε όπως φάνηκε περισσότερο από ένα χρόνο για να ολοκληρωθεί.

 

Όπως και σε παρόμοιες περιπτώσεις έτσι και τώρα, η ενεργοποίηση γίνεται μέσα από τις ρυθμίσεις του λογαριασμού. Μόλις ο χρήστης εντοπίσει τη σχετική ρύθμιση και την ενεργοποιήσει, θα λάβει άμεσα στο κινητό του έναν κωδικό τον οποίο και πρέπει να εισάγει σε ειδικό μέρος στην εφαρμογή προκειμένου να ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία. Σε περίπτωση που θελήσει να συνδεθεί στο λογαριασμό του από κάποια άλλη συσκευή, συμπεριλαμβανομένου και υπολογιστή, τότε μετά την εισαγωγή του ψευδωνύμου (username) και του κωδικού, θα λάβει αυτόματα ένα SMS με έναν αριθμό τον οποίο και θα πρέπει να εισάγει.

 

Όπως πάντα, η ρύθμιση είναι πολύ εύκολο να απενεργοποιηθεί, κάτι που όμως σε γενικές γραμμές δε συνίσταται.

 

Link.png Site: TheNextWeb