Παρά τις αντιδράσεις από το Κογκρέσο, αρκετούς ειδικούς, μη κυβερνητικές οργανώσεις και μερίδα της κοινής γνώμης, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών (FCC) υπερψήφισε χθες την άρση του Κανονισμού για το Ανοιχτό Διαδίκτυο του 2010 (Open Internet Order) και των ρυθμίσεων για την προστασία της ουδετερότητας του διαδικτύου, που περιλαμβάνονταν σε αυτόν.

Ο Κανονισμός που εγκρίθηκε χθες, με τίτλο «Αποκαθιστώντας την Ελευθερία στο Διαδίκτυο», ουσιαστικά αφαιρεί από την FCC τον ρόλο ρυθμιστή των εταιρειών παροχής ευρυζωνικών συνδέσεων, ενώ επίσης υποβαθμίζει θεσπισμένες ρυθμίσεις για την πρόληψη του μπλοκαρίσματος ή της επιβράδυνσης της ταχύτητας ανά είδος περιεχομένου.

 

Ο ρόλος αυτός περνά πλέον στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή εμπορίου, η οποία ωστόσο δεν διαθέτει την τεχνογνωσία για να τον φέρει σε πέρας. Επίσης, δεν θα μπορεί να θεσπίσει προληπτικές ρυθμίσεις, όπως αυτές που ίσχυαν έως τώρα.

 

Όπως αναμενόταν, η απόφαση ελήφθη με 3 ψήφους υπέρ και δύο κατά, ανάλογα με την κομματική προέλευση κάθε μέλους της επιτροπής. Έτσι, υπερψηφίστηκε από τον πρόεδρο της FCC Ajit Pai και τους Ρεπουμπλικάνους Brendan Carr και Michael O’Rielly, ενώ απορρίφθηκε από τους Δημοκρατικούς Mignon Clyburn και Jessica Rosenworcel.

 


Link.png Site: Τechcrunch