Σύμφωνα με το Wired και το Gizmodo, ο Craig Wright ενδέχεται να είναι ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από τον χαρακτήρα Satoshi Nakamoto, τον δημιουργό του Bitcoin αν και για την ώρα, υπάρχουν σοβαρά στοιχεία που διαψεύδουν τις πληροφορίες αυτές.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη Guardian, περισσότεροι από 10 Αυστραλοί αστυνομικοί εισέβαλλαν στο σπίτι του Craig Wright και πραγματοποίησαν έρευνες.

 

Συγκεκριμένα, η επιδρομή έλαβε χώρα μόλις έξι ώρες μετά τη δημοσίευση ότι ο Wright μπορεί να συνδέεται με τη δημιουργία του Bitcoin. Ωστόσο, η αστυνομία της Αυστραλίας δήλωσε ότι η έρευνα στο σπίτι του Wright δεν σχετίζεται με τις δημοσιεύσεις σχετικά με τα bitcoins αλλά με φορολογικές υποθέσεις.

 

Ακόμη, το Gizmodo δημοσίευσε ένα κείμενο συνομιλίας μεταξύ της φορολογικής υπηρεσίας της Αυστραλίας και του Craig Wright, η οποία έλαβε χώρα πριν από ενάμιση χρόνο. Μάλιστα, ο Wright φαίνεται να δηλώνει ότι κατέβαλλε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να κρατήσει μυστικό το γεγονός ότι ήταν υπεύθυνος για τη λειτουργία του Bitcoin από το 2009. Η φορολογική υπηρεσία της Αυστραλίας δεν μπορεί να επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα του εγγράφου.

 

Στη συνέχεια, το Gizmodo έχει εντοπίσει και ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το οποίο φαίνεται να εστάλη από τον Satoshi Nakamoto σε έναν δικηγόρο, προκειμένου να τον ρωτήσει εάν οφείλει να έρθει σε επαφή με τη φορολογική υπηρεσία της Αυστραλίας, για να ενημερωθεί για τους νόμους που επηρεάζουν το Bitcoin. Την ίδια χρονιά μάλιστα, η κυβέρνηση αποφάσισε ότι το Bitcoin θα πρέπει να υπόκειται σε καταβολή φόρου εισοδήματος.

 

Προς το παρόν, δεν γνωρίζουμε εάν ο Wright είναι ο Satoshi Nakamoto. Άλλωστε, το ψευδώνυμο μπορεί να χρησιμοποιείται από ομάδα ατόμων. Όπως και να έχει, οι προσπάθειες εντοπισμού του δημιουργού του Bitcoin αποτυγχάνουν συνεχώς από τότε που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το κρυπτο-συνάλλαγμα.

 

Link.png Site: http://www.theverge.com/2015/12/8/9875898/bitcoin-creator-craig-wright-house-raised-police[/url]']TheVerge