Η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων έχει φτάσει στο απόγειο της τελευταία, και αυτό έχει επηρεάσει τόσο τη διαθεσιμότητα όσο και το κόστος των καρτών γραφικών και από τις δύο εταιρείες, Nvidia και AMD.

Άλλωστε ποιος δεν θα ήθελε να βγάλει γρήγορα και εύκολα χρήματα (και δεν μιλάμε για τους απλούς χρήστες, αφού ελάχιστοι μπορούν να επενδύσουν τόσα χρήματα και να ακολουθήσουν τον ρυθμό που απαιτείται);

 

Από ότι φαίνεται πάντως, αυτού του είδους το σκεπτικό είναι που οδήγησε στη σημερινή κατάσταση, με τη παγκόσμια κατανάλωση κατά την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων να έχει φτάσει πρωτοφανή νούμερα. Τα δύο κορυφαία κρυπτονομίσματα (με βάση την αξία τους) Bitcoin και Ethereum είναι υπεύθυνα για κατανάλωση ενέργειας 14,54TWh και 4,69TWh αντίστοιχα.

 

Όπως είναι τα νούμερα, η εξόρυξη Ethereum καταναλώνει τόσο μεγάλα ποσά ενέργειας όσα καταναλώνει η Μολδαβία, η οποία έχει πληθυσμό περίπου 3 εκατομμυρίων.

 

gallery_286955_4062_7821.jpg

 

Το Bitcoin από την άλλη βρίσκεται στην 81η θέση, μεταξύ Μοζαμβίκης και Τουρκμενιστάν, με το τελευταία να έχει πληθυσμό 5,17 εκατομμυρίων. Αν συνδυάσουμε τη κατανάλωση από την εξόρυξη και των δύο νομισμάτων, τότε καταναλώνεται περισσότερη ενέργεια από όση καταναλώνει η Συρία, μία χώρα που το 2014 υπολογιζόταν ότι είχε πληθυσμό 17 εκατομμυρίων.

 

gallery_286955_4062_10680.jpg

 

Η εξόρυξη του Ethereum καταναλώνει οκτώ φορές περισσότερη ενέργεια από όση χρειάζεται για να τρέξει ολόκληρο το δίκτυο της VISA ενώ η εξόρυξη Bitcoin καταναλώνει 27 φορές περισσότερη.

 

Link.png Site: TechPowerUp