Όπως έχουμε αναφέρει, τόσο οι Virgin Galactic του Richard Branson και OneWeb όσο και η SpaceX του Elon Musk θέλουν να βάλουν το... Internet σε τροχιά γύρω από την Γη, εκτοξεύοντας χιλιάδες μικρούς δορυφόρους.

Το σχέδιο του Elon Musk θα στοιχίσει $10 δισεκατομμύρια και απαιτεί πέντε χρόνια σχεδιασμού και δοκιμών πριν πραγματοποιηθεί η πρώτη εκτόξευση αλλά σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η Google θέλει να επενδύσει σε αυτό.

 

Η Google όπως είναι γνωστό έχει ήδη επενδύσει μεγάλα ποσά σε ένα άλλο εγχείρημα, το Project Loon ωστόσο αυτό δεν σταματάει την εταιρεία από το να επενδύσει και σε άλλα φιλόδοξα σχέδια. Η Google σύμφωνα με την The Wall Street Journal θα επενδύσει το ένα δέκατο των χρημάτων που απαιτούνται, δηλαδή περίπου $1 δισεκατομμύριο ωστόσο είναι σίγουρο πως το σχέδιο του Elon Musk και της εταιρείας του SpaceX θα βρει σύντομα και άλλους επενδυτές.

 

Τα τελευταία χρόνια η Google σε συνεργασία με τον Greg Wyler, έναν ειδικό στον χώρο της διαστημικής βιομηχανίας, εργαζόταν πάνω σε ένα παραπλήσιο σχέδιο, αλλά ο τελευταίος αποχώρησε για να δημιουργήσει την εταιρεία WorldVu, που μετέπειτα άλλαξε ονομασία σε OneWeb και η οποία έχει σήμερα την υποστήριξη των Virgin Galactic και Qualcomm.

 

Πριν ωστόσο έρθει σε συμφωνία με τον Richard Branson, ο Greg Wyler βρισκόταν σε συζητήσεις με την SpaceX και τον Elon Musk, οι οποίες αποδείχτηκαν άκαρπες αφού οι δύο προσωπικότητες διαφώνησαν σε θεμελιώδη ζητήματα.

Το σχέδιο της OneWeb και της Virgin Galactic βασίζεται σε μία τεχνική που η σύνδεση μεταξύ των δορυφόρων πραγματοποιείται μέσω συγκεκριμένου ραδιοφάσματος ωστόσο στην ιδέα του Musk, οι δορυφόροι συνδέονται μεταξύ τους μέσω ενός συστήματος laser.

 

Οι μικροί σε μέγεθος δορυφόροι θα τεθούν σε τροχιά γύρω από την Γη σε υψόμετρο 750 μιλίων, αρκετά χαμηλότερα από το υψόμετρο των 22.000 μιλίων που βρίσκονται τυπικά οι δορυφόροι.

Στο σχέδιο του Elon Musk δεν περιλαμβάνεται μόνο η κάλυψη περιοχών στην Γη που έχουν πρόβλημα, αλλά και η κάλυψη περιοχών στον πλανήτη Άρη.

 

Link.png Site: The Verge