Πολύ πριν η Amazon μεταμορφωθεί στο μεγαθήριο που όλοι γνωρίζουμε σήμερα, η αμερικανική εταιρεία ανταγωνιζόταν στενά με την Play.com, το ηλεκτρονικό κατάστημα της οποίας διέθεται προϊόντα παρόμοια με αυτά που εμπορευόταν το "μαγαζί" του Jeff Bezos.

Το Play.com, το οποίο διατηρούσε την έδρα του στο Jersey, αποφεύγoντας τους υψηλούς συντελεστές φορολόγησης και πουλώντας τα προϊόντα του σε χαμηλότερες τιμές, ψηφίστηκε το 2009 από τους Βρετανούς ως το καλύτερο κατάστημα λιανικής πώλησης. Παρόλα αυτά, η εταιρεία δεν μπόρεσε να χαρεί την επιτυχία της και το 2011 - αφού είχε ξεκινήσει και τη διάθεση ηλεκτρονικών προϊόντων - εξαγοράστηκε από την ιαπωνική Rakuten, έναντι 25 εκατομμυρίων λιρών.

 

Όμως, ένα email, το οποίο έφτασε στα χέρια εκείνων που συναλλάσσονται εμπορικά με το ηλεκτρονικό κατάστημα της Rakuten στο Ηνωμ. Βασίλειο, προαναγγέλλει τον τερματισμό λειτουργίας της ιστοσελίδας και το κλείσιμο των γραφείων της, στο Cambridge, στα τέλη Αυγούστου του 2016.

 

Η ενέργεια αυτή, σύμφωνα με την Rakuten, είναι αποτέλεσμα μίας εσωτερικής αναδιάρθρωσης, από την οποία δεν πρόκειται να γλυτώσει ούτε το υποκατάστημα της Ισπανίας, με την ιαπωνική φίρμα να συνεχίζει τις δραστηριότητες της αποκλειστικά στη γαλλική και τη γερμανική αγορά, καθώς εκεί διαφαίνεται μία μεγαλύτερη πιθανότητα ανάκαμψης (όσον αφορά την κερδοφορία).

 

Η Rakuten.co.uk θα παραμείνει "ενεργή" μέχρι το τέλος της χρονιάς, για να μπορούν οι εμπορικοί αντιπρόσωποι να επικοινωνούν και να παρέχουν υποστήριξη, πιστώσεις και επιστροφές χρημάτων στους πελάτες της λιανικής. Κερδισμένη, για άλλη μία φορά, είναι σίγουρα η Amazon.

 

Link.png Site: Engadget