Το 68,6% των Ελλήνων «σερφάρουν» στο ίντερνετ σε καθημερινή βάση, ένα ποσοστό μάλιστα που αυξάνεται στο 86,4% για την ηλικιακή κατηγορία 18-44 ετών, όπως αναφέρει η τελευταία έκθεση Focus on Tech Life της Focus Bari.

Η έκθεση βασίζεται σε στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τον Οκτώβριο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2016, με βάση τα οποία αν δεν ληφθεί υπόψη ο παράγοντας συχνότητα, οι χρήστες του διαδικτύου φθάνουν το 77,6% στην Ελλάδα.

 

Την ίδια στιγμή, 1 στους 3 Έλληνες (31,5%) δηλώνουν ότι επισκέπτονται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε καθημερινή βάση, ενώ η διάρκεια χρήσης του ίντερνετ για τον μέσο χρήστη ξεπερνά τις 3 ώρες, αφού αγγίζει τα 131 λεπτά.

 

Από την έρευνα προκύπτει επίσης πως 2 στα 3 ελληνικά νοικοκυριά (67,7%) έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ. Όσον αφορά τις πιο δημοφιλείς συσκευές των μελών μίας οικογένειας για την πρόσβαση στο Web, στην πρώτη θέση βρίσκονται τα κινητά τηλέφωνα (58,3%), ενώ ακολουθούν τα laptop (49,9%).

 

Σύμφωνα με την έκθεση, 2 στους 3 Έλληνες διαθέτουν smartphone, με συνέπεια το 48,4% των ερωτηθέντων να δηλώνει πως συνδέεται στο web καθημερινά μέσω του κινητού του τηλεφώνου.

 

Link.png Site: FocusBari