Η γνωστή εταιρεία online πώλησης προϊόντων τεχνολογίας Newegg Inc., μία από τις δημοφιλέστερες στις Ηνωμένες Πολιτείες, εξαγοράστηκε από μία Κινέζικη εταιρεία, την Hangzhao Liaison Interactive Information Technology Co., Ltd. (Liaison Interactive).

Μετά από τις αναφορές τον Σεπτέμβριο που έκαναν λόγο για μία αρκετά μεγάλη επένδυση μίας Κινέζικης εταιρείας στην Newegg, που θα επέτρεπε στην εταιρεία με έδρα την Καλιφόρνια να “επιταχύνει την επίτευξη των στρατηγικών πρωτοβουλιών της” και σε αγορές υψηλής ανάπτυξης όπως οι eSports, VR και AR, τώρα είναι φανερό πως η επένδυση ήταν κάτι πολύ περισσότερο από μία απλή ένεση κεφαλαίου: ήταν μία προσφορά για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της Αμερικάνικης εταιρείας.

 

Η συμφωνία εκτιμάται ότι έφτασε τα 2,63 δισεκατομμύρια δολάρια. Με αυτό το ποσό, η εταιρεία Liaison Interactive αποκτάει το 55,7% της Αμερικάνικης εταιρείας με έδρα στην Καλιφόρνια. Με την συγκεκριμένη εξαγορά, η Κινέζικη εταιρεία εισέρχεται στην Αμερικάνικη αγορά και ενισχύει την ανταγωνιστικότητα της σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

Link.png Site: TechPowerUp