Το WhatsApp, η δημοφιλής εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων και όχι μόνο, ενσωμάτωσε αρχικά στη δοκιμαστική του έκδοση το two-factor authentication (2FA) το οποίο αποτελεί ένα επιπλέον μέσο προστασίας για τον χρήστη.

Η επιλογή βρίσκεται στο μενού των ρυθμίσεων της εφαρμογής. Όταν ενεργοποιηθεί, θα ζητηθεί από το WhatsApp η δημιουργία ενός εξαψήφιου κωδικού, που θα πρέπει να εισάγεται κάθε φορά που γίνεται σύνδεση στην εφαρμογή από μία νέα συσκευή. Επίσης, στην εφαρμογή πρέπει να προστεθεί και μία διεύθυνση email μέσω της οποίας θα γίνεται επαναφορά του κωδικού.

 

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, οι επαφές στο WhatsApp αλλά και η πρόσβαση στο λογαριασμό θα είναι αρκετά καλύτερα προστατευμένες. Η διαδικασία της σύνδεσης είναι δεσμευμένη με ένα συγκεκριμένο αριθμό κινητού τηλεφώνου και όχι μέσω του email. Η φήμη για την ενσωμάτωση λειτουργίας 2FA υπήρχε για αρκετό καιρό ωστόσο, είναι η πρώτη φορά που δίνεται η δυνατότητα στους χρήστες να την χρησιμοποιήσουν.

 

Μία ακόμη προσθήκη στο WhatsApp αποτελεί και η επιλογή αναπαραγωγής ηχητικού μηνύματος στο background, επιτρέποντας στο χρήστη να αλλάξει συνομιλία ή ακόμα και να ανοίξει κάποια άλλη εφαρμογή όσο γίνεται η αναπαραγωγή του ηχητικού μηνύματος που έχει δεχθεί.

 

Οι δύο λειτουργίες είναι διαθέσιμες στην τελευταία έκδοση beta του WhatsApp, την οποία μπορεί να κατεβάσει κάποιος από το Play Store, ενώ η επόμενη βασική έκδοση της εφαρμογής που θα διατεθεί για όλους τους χρήστες με τα χαρακτηριστικά αυτά, αναμένεται μέσα στο μήνα.

 

Link.png Site: http://www.androidpolice.com/2016/11/10/whatsapp-enables-two-step-verification-can-now-play-audio-messages-background[/url]/']Android Police