Την περασμένη εβδομάδα, έγινε γνωστή η πληροφορία ότι η ΙΑΤΑ, η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών απέκλεισε την γνωστή εταιρεία AirFastTickets από τα συστήματα κράτησης εισιτηρίων σε Ελλάδα, Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο, με αρκετές αναφορές για ακυρωμένα εισιτήρια και μη επιστροφή χρημάτων να δημοσιεύονται στη σελίδα της εταιρείας στο Facebook.

Περισσότερες πληροφορίες γύρω από την όλη υπόθεση, φέρνει στην επιφάνεια ρεπορτάζ της εφημερίδας "Το Βήμα" το οποίο αναφέρει τον αρχικό προβληματισμό της εγχώριας τουριστικής αγοράς για το πως κάποιος ο οποίος πωλούσε έπιπλα σε χαμηλής τηλεθέασης τηλεοπτικά κανάλια, βρέθηκε ξαφνικά στο τιμόνι μιας δυναμικής startup δαπανώντας τεράστια ποσά και πουλώντας κάτω από το κόστος.

 

Η έρευνα του Βήματος αναφέρει ότι ο κ. Νίκος Κοκλώνης ο οποίος φέρεται να είναι ο ιδρυτής της εταιρείας, ουδέποτε συμμετείχε στο διοικητικό συμβούλιο της AirFastTickets, δεν την εκπροσωπούσε ενώ δεν αποποιούνταν τον τίτλο του προέδρου σε όσες συνεντεύξεις είχε δώσει. Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος εμφανίζεται να είναι ο κ. Ronny Halbert Yeatman, κάτοικος Φρανκφούρτης και Μεσσηνίας και κάτοχος αμερικανικού διαβατηρίου ενώ το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας είναι μόλις 60.000 ευρώ χωρίς να έχει γίνει καμία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μέχρι σήμερα.

 

Τουλάχιστον περίεργη μπορεί να θεωρηθεί και η κατάσταση που επικρατεί στο αγγλικό και αμερικάνικο παράρτημα της AirFastTickets, με κανένα στοιχείο να μην φανερώνει οποιαδήποτε εταιρική ή μετοχική σχέση των εταιρειών μεταξύ τους, με τον χαρακτηρισμό «όμιλος» να μην ευσταθεί.

 

Μάλιστα μαθαίνουμε ότι κατά της AirFastTickets έχουν προσφύγει άλλοι Ελληνικοί ηλεκτρονικοί πράκτορες εισιτηρίων όπως η airtickets.gr, pamediakopes.gr, viva.gr και travelplanet24.com με την κατηγορία του αθέμιτου ανταγωνισμού εξαιτίας πώλησης εισιτηρίων όχι μόνο σε κόστος χονδρικής αλλά ακόμα και κάτω από το κόστος του φόρου και των τελών.

 

Νέες εξελίξεις γύρω από την υπόθεση αναμένεται να έχουμε στις 2 Ιουλίου όταν και εκκαθαρίζονται οι πωλήσεις εισιτηρίων και του δευτέρου δεκαπενθημέρου του Ιουνίου και καθίστανται ληξιπρόθεσμες οι απαιτητές, υφιστάμενες οφειλές της εταιρείας στην ΙΑΤΑ.

 

Το πλήρες ρεπορτάζ γύρω από την υπόθεση μπορείτε να το διαβάσετε στον παρακάτω σύνδεσμο ενώ θα πρέπει να επισημανθεί ότι η AirFastTickets δεν απάντησε σε κανένα ερώτημα της εφημερίδας.

 

Link.png Site: Το Βήμα