Ο σερ Τιμ Μπέρνερς-Λι, ο άνθρωπος που εφηύρε τον Παγκόσμιο Ιστό του Διαδικτύου (World Wide Web, WWW), θα συμμετάσχει στο πρώτο παγκόσμιο συνέδριο για την Επιστήμη του Web, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 18 έως 20 Μαρτίου στο Θέατρον, Πειραιώς 254.

 

Στο πλαίσιο του Web Science Conference 2009, κορυφαίοι επιστήμονες από το χώρο της τεχνολογίας, της πληροφορικής και των κοινωνικών επιστημών, καθώς και εκπρόσωποι της πολιτικής, της επιχειρηματικότητας και του πολιτισμού, θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν για το παρόν και το μέλλον του Διαδικτύου, για πρώτη φορά σε διεθνές επίπεδο.

 

Στο συνέδριο θα μιλήσει μεταξύ άλλων ο Ιωσήφ Σηφάκης, ο οποίος έγινε το 2007 ο πρώτος Έλληνας που τιμάται με το Βραβείο Turing, γνωστό και ως το «Νόμπελ της Πληροφορικής». Θα συμμετάσχει επίσης ο Ζακ Μπις, προϊστάμενος της Διεύθυνσης για την Αξιοπιστία στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 

Το WWW Forum στο οποίο θα συμμετάσχουν ο σερ Μπέρνερς-Λι, καθηγ. Ι.Σηφάκης και ο καθηγ. Γ. Μητακίδης θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Τετάρτης. Ώρα προσέλευσης: 17.00. Ώρα έναρξης: 19.00

 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις εξής συνεδρίες εισηγήσεων: «Διδασκαλία και Μάθηση», «Εμπιστοσύνη και Δυσπιστία», «Ελευθερία εναντίον Ελέγχου», «'Ετικέτες' και Έρευνα», «Κοινωνικά Δίκτυα», «Δίκτυα Δεδομένων», «Διακυβέρνηση, Πολίτες, Δίκαιο και Web» και «Η Ζωή στο Δίκτυο».

 

Προγραμματίζονται επίσης οι εξής θεματικές συνεδρίες: «Society On-Line: Η επιχειρηματική προσέγγιση», «Νόμος και Δίκαιο: Τι μπορεί να συνεισφέρει η Επιστήμη του Web στη Διαφύλαξη των Δεδομένων», «Εμπιστοσύνη στο Web», «Πολιτισμική σύγκλιση και Ψηφιακή Τεχνολογία», «Η Πολιτική στο Web» και «Η Κοινωνιο-Ψυχολογία του Web».

 

Το Κέντρο Ψυχο-Κοινωνιολογικής Έρευνας της Διακυβέρνησης των Δυνητικών Κοινοτήτων – Ερευνητικό Κέντρο «ΩΜΕΓΑ» (Τμήμα Ψυχολογίας Παντείου Πανεπιστημίου) διοργανώνει τις δύο θεματικές συνεδρίες για τη σχέση μεταξύ Πολιτικής, Κοινωνιολογίας και Ψυχολογίας και της Επιστήμης του Web, στο πλαίσιο του Web Science Conference 2009: Society On-Line.

 

Την έναρξη των εργασιών θα κηρύξει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. Θα συμμετέχουν επίσης o υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς και ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

 

Το συνέδριο διοργανώνουν το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και το Web Science Research Initiative.

 

Source.png Πηγή: Το ΒΗΜΑ

Link.png Site: Web Science Conference 2009