O ιδρυτής της underground ιστοσελίδας Silk Road, Ross Ulbricht, που ήταν υπεύθυνος για την δημιουργία και την λειτουργία του online καταστήματος πώλησης ναρκωτικών, καταδικάστηκε από το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο των ΗΠΑ σε ισόβια κάθειρξη για πώληση ναρκωτικών, ξέπλυμα χρήματος και άλλες κατηγορίες. Ο Ross Ulbricht αντιμετώπιζε ελάχιστη ποινή φυλάκισης 20 χρόνων.

"Ήταν μία προσεκτικά σχεδιασμένη δουλειά μιας ζωής. Ήταν το έργο σας. Θα θέλατε να είναι η κληρονομιά σας, και είναι" δήλωσε η δικαστής Katherine Forrest. "Δεν είστε καλύτερο άτομο από οποιονδήποτε άλλο έμπορο ναρκωτικών".

 

Ο Ulbricht, που ήταν γνωστός στον Deep Web με το ψευδώνυμο Dread Pirate Roberts, παρακάλεσε την δικαστή να μην τον καταδικάσει σε ισόβια κάθειρξη. "Όπως το βλέπω εγώ, μια ισόβια κάθειρξη είναι παρόμοιας φύσης με μια καταδίκη σε θάνατο... Και τα δύο σε καταδικάζουν να πεθάνεις στη φυλακή, απλώς μια ποινή ισόβιας κάθειρξης διαρκεί περισσότερο" είπε. "Έζησα τα νιάτα μου, και ξέρω ότι πρέπει να μου πάρετε την μέση ηλικία μου, αλλά σας παρακαλώ να μου αφήσετε τα γηρατειά μου".

 

Το δικαστήριο διέταξε επίσης τον 31χρονο να παραδώσει συνολικά 183 εκατομμύρια δολάρια, ένα ποσό που οι αρχές πιστεύουν ότι "έβγαλε" το Silk Road από τις πωλήσεις πριν κλείσει πριν από περίπου δύο χρόνια. Η υπεράσπιση σχεδιάζει να ασκήσει έφεση στην απόφαση.

 

 

Link.png Site: GSMArena

Link.png Site: Engadget