Το Bitcoin κατέγραφε πτώση 14% την Τρίτη, κλείνοντας σε χαμηλό τεσσάρων εβδομάδων, στα 11.000 δολ., ύστερα από την είδηση ότι εξετάζεται απαγόρευση διαπραγμάτευσης των κρυπτονομισμάτων στη Νότια Κορέα, προκαλώντας φόβους για την ανάληψη ρυθμιστικής δράσης με σκοπό τον περιορισμό των συναλλαγών.

 

Το νοτιοκορεατικό ειδησεογραφικό website Yonhap μετέδωσε ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Kim Dong-yeon δήλωσε σε έναν τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό ότι η κυβέρνηση εξετάζει σειρά ρυθμιστικών  μέτρων προκειμένου να περιορισθεί η επενδυτική φρενίτιδα στην αγορά των κρυπτονομισμάτων. 

Κυβερνητικοί κύκλοι δήλωναν τη Δευτέρα ότι δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμη τα μέτρα καθώς οι αρμόδιες αρχές διαβουλεύονται με τους παράγοντες της αγοράς προκειμένου να ληφθούν οι αποφάσεις για το πώς θα ρυθμισθεί η αγορά.

To bitcoin καταγράφει απώλειες πλέον του 40% από το ιστορικό υψηλό των 20.000 δολ. στα μέσα Δεκεμβρίου, χάνοντας το θηριώδες ποσόν των 130 δισ. δολ. από την κεφαλαιοποίηση του (market cap) – την τιμή μονάδας πολλαπλασιασμένη με το συνολικό αριθμό των bitcoin που διαπραγματεύονται στην αγορά.

Reuters

  • Like 1
  • Sad 1