Τέλος σε μια διαδικασία η οποία διήρκεσε περισσότερο από ένα χρόνο, δίνει η σημερινή ανακοίνωση της Dionic στο Χρηματιστήριο Αθηνών στην οποία αναφέρει ότι προέβη στην πώληση του 50%, που διατηρούσε στη ΣΚΡΟΥΤΖ Α.Ε, της εταιρείας που βρίσκεται πίσω από την ομώνυμη πλατφόρμα σύγκρισης τιμών από περίπου 2800 e-shops στην Ελλάδα.

Το τελικό ποσό έφτασε τα 10.001.000 ευρώ, με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες να αναφέρουν ότι πίσω από την εξαγορά του 50% που κατείχε η Dionic, βρίσκονται οι τρεις ιδρυτές της ΣΚΡΟΥΤΖ, Γιώργος Χατζηγεωργίου, Βασίλης Δήμου και Γιώργος Αυγουστίδης, στον απόλυτο έλεγχο των οποίων περνάει πλέον η δημοφιλής ιστοσελίδα skroutz.gr. Άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για συμμετοχή στη χρηματοδότηση και του επενδυτικού fund Southbridge Europe, με option αγοράς ποσοστού της εταιρείας στο μέλλον .

Με τις επίσημες ανακοινώσεις να αναμένονται αύριο, η κίνηση της Dionic εντάσσεται στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης των δανειακών της υποχρεώσεων μετά από πιέσεις των πιστωτριών τραπεζών. Με κύκλο εργασιών 7.4 εκατ. ευρώ για το 2016, η ΣΚΡΟΥΤΖ σημείωσε κέρδη προ φόρων 765.000 ευρώ ενώ ενδεικτικό είναι ότι δε διαθέτει δανεισμό από την πρώτη μέρα λειτουργίας της.

  • Like 6