Το γνωστό ηλεκτρονικό κατάστημα Play.com με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, ανακοίνωσε ότι τερματίζει τον προσεχή Μάρτιο την απευθείας λιανική πώληση των προιόντων του και θα εστιάσει τη λειτουργία του ως marketplace άλλων καταστημάτων.

Η απόφαση αυτή κρίθηκε αναγκαία ύστερα από την κατάργηση τον προσεχή Απρίλιο μιας εξαίρεσης στο φορολογικό σύστημα με την ονομασία Low Value Consigment Relief ή εν συντομία LVCR με την οποία αγαθά μικρής αξίας, μπορούν να εισαχθούν από χώρα εκτός Ε.Ε χωρίς επιπλέον κόστη. Με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, το Play.com μπορούσε να εισάγει προιόντα χαμηλής αξίας όπως CD, DVD, videogames έχοντας ως βάση το Βαϊλάτο της Υερσέης (Jersey), χωρίς να χρειάζεται να πληρώσει φόρους, ειδικούς δασμούς ή Φ.Π.Α. κάνοντας χρήση του LVCR.

 

Το κόστος του κάθε προιόντος το οποίο θα μπορούσε να εισαχθεί στην Ε.Ε με απαλαγή του Φ.Π.Α, έπρεπε να μην υπερβαίνει τις £15 αφού σκοπός του LVCR ήταν η επτάχυνση στη διέλευση αγαθών χαμηλής αξίας μέσω του ταχυδρομείου και να αποφευχθεί η καθυστέρηση των τελωνειακών αρχών.

 

Ως αποτέλεσμα της διακοπής των λιανικών πωλήσεων του, το Play.com θα προχωρήσει στην αποδέσμευση 147 εργαζομένων του από τα γραφεία που διαθέτει η μητρική εταιρεία στο Jersey καθώς και ακόμα 67 εργαζομένων από τα γραφεία της εταιρείας στο Cambridge και το Bristol.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Play.com θα εξακολουθήσει να βρίσκεται σε λειτουργία μόνο όμως ως χώρος φιλοξενίας άλλων ηλεκτρονικών καταστημάτων, στα πρότυπα του Amazon και του eBay τα οποία εμφανίζουν στα αποτελέσματα αναζητήσεων τους προιόντα τρίτων καταστημάτων.

 

 

Link.png Site: http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-jersey-20953357[/url]']BBC.co.uk