Μεγάλοι ιντερνετικοί κολοσσοί θα μετάσχουν στην αναμενόμενη δικαστική αγωγή κατά της απόφασης για την αναίρεση των κανόνων της ιντερνετικής ουδετερότητας, σύμφωνα με ανακοίνωση την Παρασκευή της Internet Association, μίας ένωσης που εκπροσωπεί εταιρείες όπως τη μητρική της Google Alphabet, και το Facebook.

Πολλές Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένης της Νέας Υόρκης, και ομάδες της κοινωνίας των πολιτών δήλωσαν ότι θα επιχειρήσουν τη νομική ακύρωση της απόφασης της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών (Federal Communications Commission, FCC) η οποία υπήρξε νίκη των μεγάλων παρόχων διαδικτυακών παρόχων όπως AT&T, Comcast Corp and Verizon Communications.   

Οι δημοκρατικοί, το Χόλιγουντ και εταιρείες όπως η Google και το  Facebook κάλεσαν την FCC να διατηρήσει τους κανονισμούς της κυβέρνησης Obama, που εμπόδιζαν τους παρόχους είτε να περιορίζουν την πρόσβαση, είτε να τη δυσχεραίνουν, είτε να επιβάλλουν επιπλέον χρεώσεις για συγκεκριμένο περιεχόμενο. Κι αυτό γιατί πλέον τους δίνεται, υπό την αίρεση ορισμένων κανόνων διαφάνειας, πλήρης έλεγχος στον τρόπο κατανάλωσης του ψηφιακού περιεχομένου.

«Η απόφαση της FCC αγνοεί τη βούληση της διακομματικής πλειονότητας των Αμερικανών και αποτυγχάνει να διατηρήσει τον ανοικτό και ελεύθερο χαρακτήρα του διαδικτύου», σημειώνει σε ανακοίνωση η Internet Association.

Reuters