Μία δισκογραφική εταιρεία, που αποτελεί και μία κοινότητα που απαρτίζεται από ανεξάρτητους μουσικούς και έχει την ονομασία Drip, εξαγοράστηκε από το Kickstarter.

Η μικρή εταιρεία θα έκλεινε, ωστόσο την τελευταία στιγμή το Kickstarter αποφάσισε να επενδύσει πάνω της, και από ότι φαίνεται, τουλάχιστον για την ώρα, θα της επιτρέψει να λειτουργεί όπως έκανε έως σήμερα.

 

Η επένδυση του Kickstarter μοιάζει για μία λογική κίνηση, αφού ένα μεγάλο κομμάτι του Drip ουσιαστικά αποτελεί μία πλατφόρμα crowdfunding, με τους fans να πληρώνουν απευθείας τους καλλιτέχνες για τις δημιουργίες τους.

 

Το Drip, επιτρέπει στον χρήστη να “κάνει subscribe” σε καλλιτέχνες και δισκογραφικές εταιρείες, ώστε να έχει πρόσβαση σε μία συνεχή ροή από τραγούδια και videos. Ο χρήστης επίσης μπορεί να απολαμβάνει πρόσθετες παροχές, όπως σε εκπτωτικά κουπόνια, σε μουσικά αρχεία κ.ά.

 

Λαμβάνοντας υπόψη πόσες εκστρατείες στο Kickstarter βασίζονται σε μουσικά projects, είναι λογικό να θέλει να η εταιρεία να μάθει περισσότερα για το πώς να κάνει τους fans να ανοίξουν τα πορτοφόλια τους για να υποστηρίξουν τους μουσικούς. Ενδεχομένως, η εξαγορά της εταιρείας Drip να βοηθήσει το Kickstarter στους στόχους του, ενώ είναι σίγουρο πως η μικρή εταιρεία, με την υποστήριξη του Kickstarter θα εκμεταλλευτεί την μεγαλύτερη έκθεση για τους καλλιτέχνες που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα της.

 

Link.png Site: Engadget