Θέλοντας να δώσει στα μέλη του τη δυνατότητα να βάλουν λίγη τάξη στο χάος που μπορεί να προκαλούν οι πολλές επαφές τους, το LinkedIn, η υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης για επαγγελματίες, έθεσε στη διάθεσή τους το Inmaps. Πρόκειται για ένα εργαλείο που οπτικοποιεί το προσωπικό δίκτυο ενός χρήστη, απεικονίζοντας τις επαφές ως κόμβους και ομαδοποιώντας τες ανάλογα με τον βαθμό και το είδος της διασύνδεσής τους.

 

alisnetwork-1.jpg?w=553&h=355

Πιο συγκεκριμένα, κάθε ομάδα επαφών παίρνει και διαφορετικό χρώμα, ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο συνδέεται με το χρήστη. Για παράδειγμα, ένα χρώμα θα πάρουν οι τωρινοί συνάδελφοι, διαφορετικό οι πρώην, ένα τρίτο οι παλιοί συμμαθητές κ.ο.κ. Από εκεί και πέρα, επάνω στον χάρτη απεικονίζονται οι διασυνδέσεις μεταξύ των επαφών και το πως αυτές διαμορφώνονται μέσα στον χρόνο, ενώ ο χρήστης μπορεί να διορθώσει όσες από αυτές θεωρεί πως δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

 

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Inmaps στη διεύθυνση inmaps.linkedinlabs.com, με την προϋπόθεση ότι έχετε τουλάχιστον 50 επαφές και συμπληρωμένο το 75% του προφίλ σας στο LinedIn.