Το Pornhub προχωρά σε σημαντικές αλλαγές στη λειτουργία του προκειμένου να αντιμετωπίσει τα κακώς κείμενα που εντόπισαν οι New York Times στο περιεχόμενο που παρέχει ως υπηρεσία.

Συγκεκριμένα η δημοφιλής ιστοσελίδα προχώρησε στην αφαίρεση εκατομμυρίων βίντεο ερωτικού περιεχομένου τα οποία δεν προερχόντουσαν από «έγκυρους συνεργάτες» ή από χρήστες που έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία τη διαδικασία επαλήθευσης. Η ενέργεια αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα έρευνας των NYT στην οποία υπογραμμίζεται η «χαλαρή πολιτική» του Pornhub σε πολλές περιπτώσεις και κυρίως σε ότι αφορά περιεχόμενο που αφορά την εκμετάλλευση παιδιών. Άλλα ζητήματα που συνδέονται με τον ιστότοπο περιλαμβάνουν απάτες με εκδικητικά βίντεο ή βίντεο που γίνονται upload χωρίς τη συγκατάθεση ατόμων που περιλαμβάνονται σ' αυτά. 

Οι παραπάνω κατηγορίες οδήγησαν στην άμεση διακοπή συνεργασίας της Mastercard και της Visa με το Pornhub, κάτι που πιθανόν οδήγησε την ιστοσελίδα σε άμεση αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας της. Έτσι από σήμερα «κάθε βίντεο που θα ανεβαίνει στην υπηρεσία θα προέρχεται μόνο από έγκυρους συνεργάτες και μέλη» μια πολιτική που το Pornhub δεν χάνει ευκαιρία να τονίσει ότι «άλλες πλατφόρμες φιλοξενίας βίντεο όπως το Facebook, Instagram, TikTok, YouTube, Snapchat, Twitter, δεν τηρούν». Το Pornhub δεν απαντά άμεσα στους ισχυρισμούς της έρευνας των New York Times όμως οι τελευταίες αλλαγές στη λειτουργία της εταιρείας, φανερώνουν πολλά.

Δεν χάνει ευκαιρία πάντως να δηλώσει ότι βάλλεται περισσότερο συγκριτικά με άλλες ιστοσελίδες φιλοξενίας βίντεο «επειδή είμαστε μια πλατφόρμα περιεχομένου για ενήλικες».

  • Like 1