Έχει παρατηρηθεί πως πολλοί χρήστες αναφέρουν στα κοινωνικά δίκτυα προβλήματα υγείας και ψυχολογικά θέματα που έχουν. Αυτός ήταν και ο λόγος που το Facebook έχει προσαρμόσει εργαλεία αναφοράς αυτοκτονικού περιεχομένου.

Σε αυτά τα χνάρια φαίνεται πως πατάει και το Tumblr με τη κυκλοφορία του project "Post It Forward", με το οποίο ενθαρρύνει τα μέλη του να διαμοιράσουν προσωπικές ιστορίες που αφορούν το bullying, τη χαμηλή αυτοπεποίθηση και κατάθλιψη, αλλά και να αναρτούν μηνύματα καλοσύνης και ενθάρρυνσης σε βίντεο, σε γραπτή μορφή ή και σε μορφή GIF.

 

Σε σχετική αναφορά της, η Leah Linder, Communications Manager του Tumblr, επεσήμανε πως ο αρχικός σκοπός του project είναι να απενοχοποιηθούν τα προβλήματα ψυχικής και συναισθηματικής φύσης και να ευαισθητοποιηθούν οργανισμοί που βοηθούν ανθρώπους να ξεπεράσουν τα προβλήματα τους.

 

Ο οποιοδήποτε μπορεί να αναφέρει το πρόβλημά του απλά με τη χρήση του hashtag #PostItForward και όσοι επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με άλλα άτομα που βίωσαν το ίδιο, μπορούν να περιηγηθούν σε όλες τις αναφορές που έγιναν στην επίσημη σελίδα του project.

 

Link.png Site: Engadget