Μια αρκετά ενδιαφέρουσα πληροφορία φέρνει στο προσκήνιο η ιστοσελίδα Android World, τα στελέχη της οποία ανακάλυψαν αναφορές στον κώδικα του WhatsApp για μια web έκδοση της δημοφιλούς εφαρμογής.

Η παρουσία του WhatsApp -το οποίο ανήκει στο Facebook-, περιορίζεται από την αρχή της λειτουργίας του στα smartphones, κάτι που δεν το εμπόδισε να προσθέσει στη βάση του περισσότερους από 500 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες.

 

Σύμφωνα με το Android World, στον κώδικα της εφαρμογής για την πλατφόρμα του Android, υπάρχουν αναφορές για το WhatsApp Web αλλά και διάφορους browser και οι οποίες επαναλαμβάνονται σε διαφορετικά μέρη της εφαρμογής. Στο πακέτο εγκατάστασης, υπάρχουν επιπλέον διάφορα κείμενα αλλά και εικόνες οι οποίες εξηγούν πως ο χρήστης θα διαχειρίζεται τη σύνδεση του στο WhatsApp μέσα από διαφορετικές συσκευές. Όπως φαίνεται, προκειμένου να ταυτοποιήσει το χρήστη ενός συγκεκριμένου τηλεφωνικού αριθμού με τη web έκδοση, η υπηρεσία θα στηριχτεί σε QR κώδικες.

 

a6a3a983447fdfb1921d659e7b5ee379.png

 

Ένα ακόμη στοιχείο που ενισχύει την πιθανότητα επέκτασης του WhatsApp στο Web είναι ότι η διεύθυνση web.whatsapp.com είναι ενεργή αν και ζητάει σύνδεση με λογαριασμό Google, χωρίς όμως η διαδικασία να προχωράει.

 

Link.png Site: Android World