Μπορεί για πολλούς από εμάς το Internet να αποτελεί καθημερινή συνήθεια ή και αναπόσπαστο εργαλείο στην εργασία, όμως σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στην Ελλάδα περίπου το μισό του πληθυσμού της χώρας δεν έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τη Eurostat στις 27 χώρες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης κατατάσσοντας την Ελλάδα στις τελευταίες θέσεις στη λίστα με τα ποσοστά πρόσβασης στο Internet.

 

Τα στατιστικά αναφέρουν ότι το 50% των ελληνικών νοικοκυριών διαθέτει πρόσβαση στο Internet, ενώ το 45% συνδέεται μέσω ευρυζωνικής σύνδεσης. Σε ατομικό επίπεδο μεταξύ των ηλικιών 16 - 74 χρόνων το 45% του πληθυσμού των ιδιωτών δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ τις υπηρεσίες του Internet.

 

Όσον αφορά τον λόγο για τον οποίο χρησιμοποιούν το Internet οι Έλληνες, το 42% δηλώνει ότι συγκεντρώνει πληροφορίες από Δημόσιες Αρχές, το 24% αποστέλλει συμπληρωμένα επίσημα έγγραφα στις Δημόσιες Αρχές, ενώ το 33% χρησιμοποιεί το Internet για παραγγελίες αγαθών και χρήση υπηρεσίων.

 

Ανάλογα ποσοστά με αυτά της Ελλάδας εμφανίζονται στη Ρουμανία με μόνο το μισό πληθυσμό της να έχει πρόσβαση σε ευρυζωνικές υπηρεσίες και στη Βουλγαρία με αντίστοιχο ποσοστό 46%. Τα μεγαλύτερα ποσοστά πρόσβασης σημειώνονται στην Ολλανδία (94%), στο Λουξεμβούργο (91%, στη Σουηδία (91%) και στη Δανία (90%).

 

Link.png Site: Eurostat