“Απάτη που τελικά θα καταρρεύσει” είναι το Bitcoin σύμφωνα με τον επικεφαλής της JP Morgan Jamie Dimon, για τον οποίο το κρυπτονόμισμα προορίζεται μόνο για εμπόρους ναρκωτικών, δολοφόνους και ανθρώπους που ζουν σε καθεστώτα όπως η Βόρεια Κορέα.

Μιλώντας σε συνέδριο στη Νέα Υόρκη, ο Dimon σημείωσε πως θα απέλυε “στο δευτερόλεπτο” όποιον υπάλληλο έκανε συναλλαγές σε Bitcoin. “Για δύο λόγους: πρώτον αντιβαίνει στους κανόνες μας, και δεύτερο θα ήταν ηλίθιο. Και οι δύο λόγοι είναι επικίνδυνοι”.

 

Σύμφωνα με τον ίδιο το κρυπτονόμισμα δεν πρόκειται να λειτουργήσει σε βάθος χρόνου. “Δεν μπορείς ως επιχείρηση να επιτρέπεις στους πελάτες σου να επενδύουν σε ένα νόμισμα που προέκυψε από το πουθενά, και να θεωρείς πραγματικά έξυπνους όσους το αγοράζουν”.

 

Σύμφωνα με τον ίδιο, συμφέρον για συναλλαγές σε Bitcoin, αντί για δολάρια, έχουν οι άνθρωποι που ζουν στη Βενεζουέλα, το Εκουαδόρ ή τη Βόρεια Κορέα, όπως επίσης και οι έμποροι ναρκωτικών, οι δολοφόνοι και γενικά οι κακοποιοί. “Επομένως, ίσως υπάρχει αγορά για το κρυπτονόμισμα, όμως είναι περιορισμένη”.

 

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για “φούσκα” χειρότερη από την κρίση της τουλίπας, το πρώτο οικονομικό κραχ στην ιστορία, με την κατάρρευση της τιμής των βολβών της ήμερης τουλίπας, στην Ολλανδία στις αρχές του 17ου αιώνα. “Μπορεί να φτάσει η τιμή του στα 20.000 δολάρια πριν συμβεί, αλλά τελικά η “φούσκα” θα σκάσει”, σημείωσε.

 

Έτσι, προέβλεψε μεγάλες απώλειες σε όσους επενδύουν στο bitcoin. “Ειλικρινά, με σοκάρει το γεγονός ότι μπορεί κάποιος να μην καταλαβαίνει περί τίνος πρόκειται”, κατέληξε.

 

Link.png Site: Guardian