Στοιχεία χρήσης για τον αριθμό αποστολής SMS 13033 που αφορά την κατ' εξαίρεση μετακίνηση των πολιτών στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊό, γνωστοποίησε σήμερα το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Την πρώτη ημέρα λειτουργίας του συστήματος στις 23 Μαρτίου, η υπηρεσία του13033 διεκπεραίωσε 1,3 εκατ. έγκυρα μηνύματα SMS, τα οποία αντιστοιχούν στο 65% των συνολικών μηνυμάτων που έλαβε ενώ την επόμενη ημέρα, το 13033 διεκπεραίωσε 1,8 εκατ. έγκυρα μηνύματα, τα οποία αντιστοιχούν στο 81% των συνολικών μηνυμάτων, σημειώνοντας αύξηση 38,5%. Την τρίτη ημέρα, η υπηρεσία διεκπεραίωσε 1,3 εκατ. έγκυρα μηνύματα, που αντιστοιχούν στο 85% των συνολικών μηνυμάτων που έλαβε η υπηρεσία. Η αποστολή SMS στο αριθμό 13033 γίνεται πάντως χωρίς χρέωση. 

Σύμφωνα με το Υπουργείο, η αύξηση στο ποσοστό των έγκυρων μηνυμάτων, δείχνει πως οι πολίτες εξοικειώνονται όλο και περισσότερο με την υπηρεσία ενώ σημειώνει ότι τις τελευταίες εβδομάδες, καταγράφεται αύξηση στην κίνηση δεδομένων -κυρίως στα σταθερά δίκτυα-, η οποία διαμορφώνεται στο 50% σε σχέση με την πρώτη εβδομάδα Μαρτίου. Υπενθυμίζεται ότι αν και η αύξηση αυτή έχει αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά από τα δίκτυα τηλεπικοινωνιών, εντούτοις θα πρέπει να γίνεται υπεύθυνη χρήση των σχετικών υποδομών αφού ότι οι τηλεπικοινωνιακοί πόροι δεν είναι απεριόριστοι αφού ισχύουν συγκεκριμένες χωρητικότητες και δυνατότητες αναβαθμίσεων.

  • Like 6
  • Thanks 1