Λίγους μήνες μετά την παρουσίαση της δικής της DNS υπηρεσίας με έμφαση στην ιδιωτικότητα, η Cloudlfare φέρνει το dns 1.1.1.1 και στους χρήστες Android, iOS.

Αν και δεν υπήρχε κάποιος περιορισμός μέχρι σήμερα στη χρήση των των dns της Cloudflare σε mobile συσκευές όπως smartphones και tablets, πλέον η εταιρεία διαθέτει μια επίσημη εφαρμογή που κάνει πιο εύκολη τη διαδικασία για όσους δε θέλουν να μπλέκουν με τις ρυθμίσεις. Μάλιστα η εφαρμογή κάνει την όλη διαδικασία παιχνιδάκι αφού αρκεί το πάτημα ενός κουμπιού για να γίνει η αλλαγή των dns της συσκευής, ενώ με το πάτημα του ξανά, μπορεί η ρύθμιση να επανέλθει στην αυτόματη λειτουργία.

Η Cloudflare αποκάλυψε τη δική της DNS υπηρεσία την 1η Απριλίου αναφέροντας ότι η πρότασή της είναι «η πιο γρήγορη υπηρεσία DNS στο Internet, βάζοντας σε προτεραιότητα την ιδιωτικότητα του χρήστη έναντι άλλων αντίστοιχων υπηρεσιών». Αν και δεν αποτελεί πανάκεια, το σίγουρο είναι ότι με τη χρήση αυτής της υπηρεσίας, κάνει πιο δύσκολο να γνωρίζει ο πάροχος τις ιστοσελίδες που επισκέπτεστε ενώ η σύνδεση σε μια ιστοσελίδα γίνεται με μεγαλύτερη ασφάλεια. Επιπλέον το Cloudflare έχει ανακοινώσει ότι διαγράφει όλα τα logs που προέρχονται από DNS queries, μέσα σε 24 ώρες, κάτι που δεν κάνουν υπηρεσίες όπως το OpenDNS και το Google DNS. 

Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή από το App Store της Apple και το Google Play.

TechCrunch

  • Like 1